Володимир Бондаренко: «Навіть якщо поставити Ічанського в ворота, то він зіграє добре»

Середа, Квітня 24, 2019 - 13:04

Наставник «Діназу» про вдалий старт команди навесні.

Вже після двох весняних матчів головна наша команда значно покращила своє становище в чемпіонаті України серед аматорів, перемістившись на шосту сходинку в турнірній таблиці. Та, мабуть, найбільш прикметними стали рахунки, з котрими головний «Діназ» розгромив своїх суперників. Нагадаємо, що спершу було декласовано кропивницький «Олімпік» (10:2), а потім липовецький «Факел» (6:0).

- Відверто кажучи, старт вийшов дещо приголомшливим, - закидаю головному тренеру «Діназу» Володимиру Бондаренку.

- Це якщо судити по голам, але в принципі, ні, - парирує він. – Ми чекали подібної гри від своєї команди, адже недарма було проведено плідну підготовчу роботу, включаючи й збір в Туреччині. Значить, ми рухаємося в правильному напрямку. Атакуємо, створюємо моменти і, що найголовніше, реалізуємо їх. Якщо з «Олімпіком» все зрозуміло, там команда значно слабкіша і багато хто не розуміє, для чого вони заявилися й виступають в аматорському чемпіонаті, то ось «Факел» здивував. Досить непогана команда і те, що ми їм забили шість м’ячів цілком наша заслуга. Не чекав від них, що за всю гру вони фактично нічого серйозного не створили біля наших воріт. Мабуть, є якісь там у них внутрішні проблеми.   

- Легкими прогулянками виявилися ці матчі?

- З одного боку так, але є й певний дзвіночок для нас. Коли в матчі з «Факелом» ми почали робити заміни, то атакувальна гра стала розпадатися. Малюнок змінився, бо не всі підсилили її. Це підтверджує, що є певна різниця у готовності резерву. Отож, нам є над чим працювати в цьому напрямку аби ліквідувати цю прірву.

- Ви хочете сказати про кадрові проблеми.

- Якщо це стосується лазарету, то він у нас не порожній. Не стану називати прізвища, але у багатьох є невеликі пошкодження, які ми намагаємося поступово залікувати.

- Саме через це в останніх двох матчах на місці центрального захисника грав Сергій Ічанський?

- Так. У нас виникла проблема з трансфером Олександра Гарбара, котрий у підготовчий період закривав цю позицію. Поки що відновлюється після операції Руслан Зубленко. Іча (Сергій ІчанськийПрим.авт.) такий гравець, що навіть якщо поставити його в ворота, то він зіграє добре. Тепер будемо думати, як краще його використовувати на полі. Взагалі у нас є кілька футболістів, які досить універсальні.

- На фоні відмінної гри першої команди трішки тьмяніє «Діназ-2».

- Не сказав би так. Результат у перших двох матчах був не найкращий, але ж команда перебуває в процесі становлення. Новий тренер, нові вимоги, новий тренувальний процес і новий малюнок гри. Щоб звести все це докупи, потрібен час. Пригадайте, у другому таймі матчу зі Ставищем («Любомиром», 1:2 - Прим.авт.) хлопці виглядали дуже непогано. Шкода, що не змогли забити більше. Так, провалили матч з «Соколом». В тій грі не було азарту, злості, бажання. Але ж потім, яку вольову перемогу здобули над сильним  «Патріотом» (3:1). Другий тайм взагалі провели відмінно.

- Сприяє цьому й постійна ротація між першою та другою командами?

- Ми працюємо в одному ритмі. Так буде відбуватися й надалі, адже футболістам треба ігрова практика. Ми постійно на зв’язку з Леонідовичем (Анатолій Блазунь, старший тренер «Діназу-2» - Прим.авт.), консультуємося, обговорюємо всі питання. Звичайно, пріоритет для другої команди - це молодь, яка поповнюватиме нас й створюватиме конкуренцію. Ось приклад Дениса Митника. Хоча це й не вихованець нашої академії, але хлопчина прийшов, проявив себе і вже в першому ж офіційному матчі за «Діназ» забив два голи.

- Попереду зустріч з бахмачським «Агродомом». Готуєтеся до серйозного спротиву?

- «Агродім» - хороша команда, яка перебуває не на своєму місці в турнірній таблиці. Досить силова, фізично готова, грає в футбол і дає грати іншим. Нам буде непросто. Готуємося у звичному режимі. Трішки змінили графік тренувань, зважаючи на те, що працювати доводиться на штучному полі. Це був вимушений захід, аби уникнути зайвих травм. До речі, матч з «Агродомом» відбудеться не у Бахмачі, а в Плисках Чернігівської області, де нині проводить домашні матчі ця команда. Та від цього нам не буде легше.   

Більше фотографій та відео дивіться на офіційній клубній сторінці в соціальній мережі FB та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери