Сергій Старенький: «Я повернувся в рідний «Діназ» і хочу допомогти йому піднятися на вищий рівень»

П'ятниця, Січня 15, 2021 - 17:30

У складі лідера Другої ліги з’явився титулований новачок.

Перед початком п’ятничного тренуванням головний тренер «Діназу» Володимир Бондаренко представив досвідченого 36-річного півзахисника Сергія Старенького у якості нового гравця команди. Того ж дня екс-гравець чернігівської «Десни» і учасник єврокубків провів повноцінне тренування зі своїми новими партнерами. А одразу після нього відповів на кілька «гарячих» запитань клубної прес-служби.

- Сергію, рішення певною мірою несподіване. Хоча багато хто знає, що ти сам з тутешніх країв і є вихованцем «Діназу», але все ж… Чому зараз?

- У мене завершився контракт з чернігівською «Десною» і клуб не планував його продовжувати. Так, були попередні розмови про те, що мені можуть запропонувати роботу в структурі «Десни», але для цього ще треба переговорити з головним тренером та президентом клубу. Думаю, ми це зробимо найближчим часом. Мені ж ще хочеться пограти, бо відчуваю у собі сили. У «Діназі» я виріс, звідси почався мій шлях у великий футбол. Саме тут я познайомився з нинішнім почесним президентом клубу Ярославом Москаленком, котрий мені багато що дав у життя. Тепер настала пора віддати належне і своєю грою на футбольному полі віддячити за те, що тут здобув. До того ж, це так би мовити, повернення додому, а воно завжди приємне.

ЧИТАЙТЕ: «Діназ» одним з перших в Другій лізі вийшов з відпустки

- Угоду з «Діназом» вже підписано?

- Поки ні. Я сьогодні провів перше повноцінне тренування з командою і сам факт підписання контракту є просто технічним моментом, який ми, гадаю, влагодимо найближчим часом.

- Ти тут починав і радий повернутися в рідний клуб. Саме звідси поїхав до білоруського «Торпедо» (Жодіно)…

- Так, це був дуже серйозний крок моєму житті. З любительського клубу обласного рівня у вищу лігу чемпіонату Білорусі. Потім була вже «Сморгонь», повернення в Україну, де виступав за «Львів», «Олександрію», «Арсенал», «Десну».

- Той факт, що тренерський штаб нинішнього «Діназу» очолює Володимир Бондаренко відіграв певну роль?

- Ми з Володею (тепер вів вже Володимир Петрович навіть для мене) грали разом в «Олександрії» і чудово знаємо один одного. Та й я завжди старався слідкувати за виступами «Діназу», незалежно від того, де він виступав. Як тільки була нагода, то приїжджав повболівати, а у вільні дні навіть інколи тренувався разом з командою. Я знаю тут багатьох футболістів, знаю їх потенціал.

- Твоя поява в «Діназі» свідчить, що в команді нинішнього сезону серйозні амбіції.

- Мотивація у хлопців є, вони це чудово знають. І те, що «Діназ» нині йде на першому місці не просто так. У мене особисто також є ще футбольні амбіції і хочу вже наступного сезону грати у Першій лізі. Разом з «Діназом». До того ж, треба трішки розбурхати наш край у ставленні до футболу, як явища. Той же «Інгулець», «Минай», що нині грають серед еліти – яскравий приклад, як клуби ростуть і досягають успіху. Хочу, щоб і «Діназ» ріс та з часом також виступав у Прем’єр-лізі. Хіба це недосяжна мрія?… Хочу, щоб про «Діназ» говорили по всій Україні. І не тільки… А місцеві хлопчики повноцінно гордилися емблемою клубу.  

ЧИТАЙТЕ: Володимир Бондаренко: «Чепурненко «прикипів» до команди і залишається в «Діназі»

- Та нині ти з Прем’єр-ліги в Другу лігу перейшов. Вагоме зниження?

- Я ще не відчув цього зниження, хоча воно мабуть в чомусь таки є. Бо це все рівно різні рівні. Ось на собі відчую, що це таке, тоді можна буде більш предметно поговорити. Поки ж починаю готуватися з командою до другого кола чемпіонату.

- Ти прийшов у «Діназ» не на адміністративну чи тренерську роботу (хоча мабуть була й така можливість), а саме гравцем. Чому?

- Як футболіст, я ще себе не вичерпав. Відчуваю сили і те, що саме на футбольному полі можу принести користь команді. Чи довго ще гратиму? Час покаже. Скільки вистачить здоров’я.

- Сьогодні ти провів перше тренування під керівництвом свого нового наставника. Як навантаження?

- Відчутні. Серйозну роботу виконали. Розумію, що тут легко не буде і треба доводити свою силу нарівні з усіма. Так, можливо, досвіду у мене більше, але ж поруч працюють й інші молоді футболісти, у котрих все попереду, тому слід підходити до роботи з усією серйозністю. Скидок мені ніхто не робитиме.

- Частенько футболісти частенько приходять у рідні клуби догравати, щоб потім вже працювати тут в іншій якості. Таке є в планах?

- Про це говорити ще дуже рано. Чи залишуся потім в структурі «Діназу», чи будуть інші варіанти, покаже час. Не будемо поспішати, воно саме прийде. Зараз, головне, тренуватися й допомогти команді виконати поставлені завдання на сезон.

Для довідок

Сергій СТАРЕНЬКИЙ (20.09.1984), 36 років. Півзахисник. Народився в с.Нові Петрівці.

Юнацькі клуби:

«Чайка» (Вишгород), 1994-2002

«Діназ» (Вишгород), 2002-2005.

Професійні клуби:

«Торпедо» (Жодіно, Білорусь), 2005-2006, 25 матчів, 2 голи

«Сморгонь» (Білорусь), 2007, 17 матчів, 0 голів

«Десна» (Чернігів), 2008-2010, 73 матчів, 10 голів

«Львів», 2010, 20 матчів, 5 голів

«Олександрія», 2011-2012, 57 матчів, 6 голів

«Арсенал» (Київ), 2013, 7 матчів, 0 голів

«Олександрія», 2013-2018, 111 матчів, 28 голів

«Десна» (Чернігів), 2018-2020, 34 матчі, 4 голи

Всі новини оперативно. Приєднуємося й запрошуємо друзів!!!!!!!!!!!! https://t.me/FCDINAZ

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери