Вишгородський тріллер: «Чайка» - «Діназ» - 3:3

Субота, Травня 18, 2019 - 22:34

Матч тримав глядачів в напружені до останніх секунд.

«ЧАЙКА» (Вишгород) – «ДІНАЗ» (Вишгород) – 3:3

Голи: Горбаток (31), Твердохліб (53), Липовий (56) – Марченко (2), Лакеєнко (15, автогол), Безпалий (90+4).

«Чайка»: Следзевський, Кіцута, Лакеєнко, Горбаток, Сорока (Веріс, 48), Редванівський, Демченко, Паламарчук (Діабі, 88), Подшивалов, Твердохліб, Липовий.

«Діназ»: Крупниченко, Крохмаль (Ізотов, 72), Гарбар, Волошин (Митник, 58), Корешков, Бовтрук, Каркошкін (Безпалий, 64), Петренко, Ічанський, Авдалян, Марченко (Капаністий, 69).

Вилучення: Кіцута (90+3).

В суботу на стадіоні у Вишгороді відбулося справжнє футбольне свято. Розпочалося воно різноманітними конкурсами та ігровами для дітвори, а завершилося другим протистоянням між місцевими представниками в чемпіонаті України серед аматорів - «Чайкою» та «Діназом». І футбольний Бог, не бажаючи занадто засмучувати будь-кого з учасників цього двобою, проявивши компроміс та толерантість, вирішив подарувати обом колективам частку своєї прихильності. В підсумку, справжній трилер розгорнувся на полі та суперрезультативна нічия, яка потішила  вболівальників, котрі повністю заповнили трибуни.

Ті, хто не відає про запеклу конкурентність між цими клубами може сказати: «Та вони просто розіграли спектакль!» Зась вам! Конкуренція за те, хто ж задає тон у футболі в Вишгороді між цими клубами неабияка. І якщо «Чайка» має давню та чудову історію, бо задавала тон в місті в кінці минулого сторіччя, то «Діназ», котрий виник на небосхилі на межі віків і квартирує в Лютежі, впевнено вийшов на перші позиції вже останні двадцять років. Тому спортивну складову в боротьбі між ними можна порівняти з протистоянням клубів одного міста будь-якого європейського чемпіонату. Наприклад, між англійськими «Манчестер Юнайтед» та «Манчестер Сіті», лондонськими «Тоттенхемом», «Арсеналом» та «Челсі», італійськими «Міланом» та «Інтером», «Ромою» та «Лаціо». Незалежно від місця в турнірній таблиці, яке посідає той або інший колектив.

Зустріч першого кола в Демидові, коли «Діназ» лише з величезними зусиллями підбив молоду «Чайку» (2:1), яскраве тому підтвердження. Нинішнє становище обох клубів в другій групі аматорського турніру перед грою було діаметрально протилежним («Діназ» розташувався на четвертому місці, а «Чайка» - на останньому), але те, як все склалося на полі вишгородського стадіону «Енергетик» свідчить, що настрій, самовідданість та амбітність в спорті частенько приносять результат і можуть повертати все з ніг на голову.

«Діназ» розпочав, як то кажуть, з місця в кар’єр. Вже на другій хвилині зустрічі Артем Марченко першим встиг на добивання і спрямував м’яч в сітку. Поранена «Чайка» притиснулася до власних воріт, намагаючись уникати гострих пострілів суперника. А про те, щоб самим в стартові хвилини щось створити їм годі було думати. І коли на 15-й хвилині після простілу Валентина Корешкова захисник господарів Андрій Лакеєнко невдало підставив ногу й зробив самостріл – м’яч по високій дузі перелетів через голкіпера й шмигнув у дальній кут, - здавалося, що ось тепер розправити крила «Чайці» вже аж ніяк не вдасться. Тим паче, що «Діназ» продовжував домінувати на полі.

Та, уникнувши кількох небезпечних ситуацій, номінальні господарі вишгородського дербі вирішили трішки поклювати опонента. Спочатку несміливо, але побачивши, що це інколи вдається, почали проявляти здорову спортивну зухвалість. На 30-й хвилині вони організували швидку контратаку, котра ледве не завершилася взяттям воріт «Діназу». Вадим Бовтрук лишень в останню мить перепинив шлях м’ячеві, котрий летів вже в пусті ворота. Та ось наступна подача кутового виявилася більш результативною. Іван Подшивалов подав, а Данило Горбаток виграв дуель на другому поверсі й головою спрямував м’яч в сітку. Цей гол підстьобнув підопічних Валерія Сидорчука і за чотири хвилини вони ледве не зрівняли рахунок. «Діназ» врятував голкіпер Олексій Крупниченко, котрий потягнув з-під перекладини потужний удар Дмитра Демченко.

Те, що не вдалося господарям поєдинку до перерви вони з лихвою компенсували вже після відпочинку. Причому за три хвилини повністю перевернули все з ніг на голову. Спочатку Єгор Твердохліб виявився спритнішим за всіх під час метушні в карному майданчику гостей й пробив у ціль, а згодом груба помилка оборони «Діназу» призвела до того, що нападнику Андрію Липовому залишалося тільки покотити м’яч в пусті ворота суперника.

Відчувши, що добряче запахло смаженим, наставник діназівців Володимир Бондаренко провів кілька замін спрямованих на посилення атакуючих дій. Утім, досягти того ефекту яскравості в діях команди, котрий був у стартові хвилини поєдинку вже ніяк не вдавалося. Емоції на лаві запасних обох команд завирували настільки, що головний арбітр врешті-решт змушений був відправити на трибуни обох головних тренерів.

Тим часом, «Діназ» ніяк не міг підняти ефективність попереду й ввійти в штрафний майданчик суперника. Тому вони почали використовувати удари з середньої відстані. Але голкіпер «Чайки» Андрій Следзевський ввійшов в кураж і ловив все, що до нього долітало. Самі ж господарі тепер просто намагалися час від часу  спіймати гостей на контратаці.

Час спливав, ТТД діназівців зростали, але рахунок на табло залишався не на їх користь. Емоції на полі переросли в невелику штовханину, котра завершилася тільки жовтими картками. Зате чергове вилучення в грі з’явилося там, де ніхто й не чекав. На третій з шести доданих хвилин у матчі, центральний захисник і капітан «Чайки» Анатолій Кіцута, блокуючи удар Романа Капаністого метрів з вісімнадцяти, занадто викинув руку в сторону й перетнув полі м’яча у власні ворота. Другий «гірчичник», вилучення та справедливе пенальті. Його чітко реалізував діназівець Олександр Безпалий – 3:3.

До фінального свистка залишалося ще кілька хвилин, гості кинулися вперед чи не всією командою. І ледве не забили знову. Але потужний удар Сергія Ічанського метрів з тридцяти у верхній кут голкіпер Андрій Следзевський в карколомному стрибку перевів на кутовий.

Нічия, якій господарі та їх палкі вболівальники раділи немов перемозі в Лізі чемпіонів. Можливо, за футбольною логікою та нинішнім статусом команд вона не зовсім відповідає очікуваному, але гра та емоції на полі виправдали всі сподівання на справжнє дербі. Ось такий футбол нам потрібен. Емоційний, самовідданий, без оглядань на авторитети. Тоді і трибуни на стадіонах не будуть залишатися напівпорожніми. А результат завжди когось тішитиме, а когось засмучуватиме. «Це футбол!» - улюблена фраза практично всіх, хто хоча б раз в життя одягав бутси й виходив на поле. І це улюблена гра мільйонів.     

Більше фотографій та відео дивіться на офіційній клубній сторінці в соціальній мережі FB та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери