Вилучення та два пенальті допомогли «Вересу» дотиснути «Діназ»

Субота, Листопада 2, 2019 - 17:09

Три голи в матчі були забиті протягом восьми хвилин.

«ВЕРЕС» (Рівне) - «ДІНАЗ» (Вишгород) – 2:1

Голи: Шестаков (81, з пенальті, 85) – Дмитренко (89).

На 59-й хвилині Соломка («Верес») не реалізував пенальті (парирував Крупниченко).

«Верес»: Бабійчук, Чеботаєв, Ховбаша, Любчак, Солдат, Кучеров, Петько, Мисик (Гребенюк, 62), Яременко (Сад, 66), Соломка (Микитин, 79), Шестаков (Пінчук, 90+3).

«Діназ»: Крупниченко, Гарбар, Корешков (Помазан, 90+2), Волошин, Дмитренко, Петренко, Ічанський, Бовтрук (Авдалян, 68), Марченко (Чернишов, 63), Бриженко, Терещенко (Капаністий, 86). 

Вилучення: Петренко (51, друге попередження).

Те, що «Діназ» приїхав до Млинова не ділитися турнірними очками з «Вересом» команда продемонструвала вже з перших хвилин поєдинку. Господарі, чи то свідомо, чи то занадто підсвідомо, остерігалися амбіційноі команди з Київщини, тому на старті віддали територіальну ініціативу гостям і воліли грати від оборони. До того ж, вони чудово знали вади горбистого газону млинівського стадіону «Колос» на якому не дуже то й покомбінуєш. М‘яч постійно дріботить і потрібна секунда-півтори аби до нього підлаштуватися та приборкати. А в професійному футболі це занадто велика розкіш, тому почасти в таким ситуаціях дії на контратаках мають більший ефект.  

Діназівці також це чудово розуміли, але наша команда ніколи не відступає від комбінаційного стилю, отож і на цей раз взяла ініціативу до своїх ніг. У порівнянні з попередній поєдинком проти «Калуші» в стартовому складі відбулося три заміни. В ворота повернувся Олексій Крупниченко, на лівому фланзі оборони знову грав Валентин Корешков, а з ним в парі хавбек Артем Марченко. До речі, саме ця зв‘язка в попередньому матчі значно посилила гру вишгородців у другому таймі. І знову на них покладалися певні сподівання.

Щодо «Вересу», то відбув дискваліфікацію й повернувся в стрій крайній захисник Ігор Солдат. А також на полі був форвард Михайло Шестаков, котрий пропустив поєдинок цих команд у першому колі, коли «Діназ» у Демидові розтер в порошок суперника (4:0). І цей результат був незримо присутнім у звітній грі. Рівняни хотіли реваншу й говорили про нього.

Хоча в перші тридцять хвилин матчу у господарів нічого не виходило. Гості впевнено взяли віжки управління грою в свої ноги й повністю домінували на полі, розхитуючи оборону «Вересу». Ба, навіть на 13-й хвилині забили, але судді зафіксували офсайд в Іллі Терещенко. «Діназ» нагнітав, бив, шукав ходи до воріт. Прихильникам команди було приємно за цим спостерігати. На жаль, реалізувати свою перевагу в гол підопічним Володимира Бондаренко не вдалося.

Натомість, ближче до перерви «Верес» почав сам виходити в гострі контратаки й нагнітати напругу біля воріт Олексія Крупниченко. І на 42-й хвилині забив після подачі з кутового, але арбітр Анастасія Романюк відмінила взяття воріт, справедливо зафіксувавши порушення правил. 

Після відпочинку одним з ключових моментів в матчі стало вилучення Дениса Петренко на 51-й хвилині. Капітан зупинив прохід суперника й отримав другу жовтку картку, яка автоматично перетворилася на червону. «Верес» відчув присмак крові й кинувся вперед. І заробив шанс забити. Під час одного із зіткнень у карному майданчику «Діназу» рефері призначила пенальті. Та Олексій Крупниченко чудово зреагував і відбив удар Юрія Соломки. Цей сейв настільки зарядив нашу команду, що, граючи в меншості, вона намагалися ні в чому не поступатися супернику і на їх атаку відповідати власною. Аж поки знову не призначили пенальті у ворота «Діназу» за гру рукою Валентина Корешкова. Наш голкіпер і на цей раз вгадав напрямок польоту м’яча, але не зумів до нього дотягнутися. 

Час до фінального свистка ще був і вишгородці спробували відшукати «дірку» в обороні рівнян. І тут же наразилися на гострий випад суперника. Благо на допомогу прийшла перекладина. Утім, футбольний Бог цього дня був все ж таки не на боці «Діназу». Під час початкової фази однієї з атак на мокрому полі послизнувся Володимир Дмитренко й м’яч відскочив у напрямку Михайла Шестакова, який сходу пробив під перекладину. Правда, вже за кілька хвилин Дмитренко реабілітувався, прямим ударом зі штрафного відправивши м’яч в сітку воріт «Вересу». У компенсований час діназівці намагалися уникнути прикрої поразки, але забити ще раз так і не вдалося. 

Після 19-го туру «Діназ» залишився на шостій позиції в турнірній таблиці. Але потенційно команда може піднятися на четверте місце, адже у них є гра в запасі проти хмельницького «Поділля», яка перенесена на 20 листопада. Наступної ж суботи в Демидові відбудеться дербі Київщини в Другій лізі, «Діназ» прийматиме «Чайку» з Петропавлівськоі Борщагівки.

 

 

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери