Володимир Бондаренко: «Графік зборів був насиченим, грати довелося через день»

Неділя, Березня 14, 2021 - 09:10

Головний тренер «Діназу» підвів підсумок турецького етапу підготовки.

В четвер «Діназ» повернувся зі збору в Туреччині. Протягом десяти днів команда провела чотири контрольні поєдинки, які дали чимало інформації тренерському штабу.

- Зробіть, будь ласка, короткий підсумок турецького етапу підготовки, - попросили ми головного тренера Володимира Бондаренка.

- Після майже двох місяців в тренажерних залах і на штучному полі, де умови були не завжди ідеальні через снігопади, ми отримали можливість попрацювати на хороших футбольних полях. Графік у хлопців був насичений і напружений. Зранку хвилин 30-40 займалися на піску, потім два тренування на полі. Дома у нас була одна робота, в Белєку вона мала трохи інше спрямування. Як і планували, зіграли чотири контрольні поєдинки.     

- Чи не забагато за десять днів, адже доводилося грати через день?

- Ми хотіли ці матчі провести різними складами, щоб рівноцінно розподілити ігрове навантаження на всіх, але в силу певних причин це зробити не вдалося. Тому на декого з футболістів випало трішки більше ігрової практики. Те, що доводилося грати через день не знижувало вимог до команди. Ми навіть в день матчів вранці проводили повноцінне тренування. Можливо десь одного дня не вистачало між матчами, щоб більше відновитися, попрацювати на тренуванні, але такі реалії. Ніхто не бухтів, бо всі розуміли, що це потрібно на даному етапі. Ми встигали ще й між цими матчами проводити теоретичні заняття, розбирати свої помилки, підправляти все.

- Який контрольний матч виявився найбільш інформативним?

- Не можна так однозначно виділити. Кожен по-своєму. Дуже хороший спаринг вийшов з «Металом», де була боротьба тактичних моментів. Долю гри вирішили маленькі деталі й індивідуальна майстерність футболістів суперника. Але саме через такі серйозні матчі і команда росте.

- Результат не беремо до уваги на зборах. А що скажете про якість гри?

- Все ж таки нам поки не вдалося досягти цілісного малюнку. То були хороші відрізки, то якісь провали. У першому матчі в першому таймі з ФК «Бєльці» влаштували 45 хвилин прохідних дверей, зробивши багато помилок в обороні. Другий матч з «Альянсом» виграли і моментами були дуже хороші відрізки. Про «Метал» я вже сказав. Ця команда ставить перед собою високі цілі і те підсилення, що вони отримали останнім часом яскраво свідчить про це. Але ми билися на рівних. Якби чітко відіграли у всі ключові моменти, то результат міг би бути й іншим. Особняком стоїть гра з «Металургом» Запоріжжя. Це був останній день зборів, грали перед самим від’їздом. Настрій, як то кажуть, у команди був вже чемоданний, не горіли очі, тому й маємо ще одну поразку. Хоча по грі особливих провалів не було, але й конструктивності великої також.

- Серед тих, хто перебував нині в Туреччині не було скандинавських, балканських, інших команд з далекого зарубіжжя, у котрих свій стиль і з котрими цікаво було б зіграти. Тому довелося грати переважно з українськими чи клубами з ближнього клубами зарубіжжя.

- Вибір цього року через відомі причини був не такий вже й великий. Єдине чого не хотілося, то це бійок на полі і недограних матчів, як трапилося з «Вересом». На зборах таке буває. Коли узгоджували графік контрольних матчів, то просили, щоб спаринг-партнери були досить сильні, не хотілося прохідних ігор.

- У складі «Діназу» офіційно з’явилося чотири новачки. Влилися в колектив?

- Швидко і без проблем. Для досвідчених Сергія Старенького і В’ячеслава Шевченка, які й раніше були поряд з командою і знають її трохи з середини, це було просто закріплення офіційного статусу в клубі в якості гравців, молоді ж Євген Белич та Антон Котовий теж швидко стали своїми. У всіх є перспективи й буде шанс проявити себе в офіційних матчах. Старші мають хороший досвід, який нам дуже потрібний на даному етапі, молодші добре і швидко навчаються. Впевнений, всі вони нам допоможуть весною.

- Ви другий рік поспіль квартируєте в Туреччині в одному й тому ж готелі. Зазвичай команди прагнуть, щось міняти…

- Ми розглядали кілька варіантів, але зупинилися саме на цьому. Для нас важливо, щоб поряд з готелем було тренувальне поле і ми отримали на ньому свій час для тренувань. Також хотіли, щоб був пісок, де ми могли працювати на пляжі. Вимоги невеликі, але необхідні. Організатори все це нам забезпечили.

- Тренерський штаб поповнив Роман Пахолюк, якого ви представили в якості селекціонера.

- Це наша людина. У нього буде своя робота, яка може й не дуже видима, але важлива для команди. Це і збір інформації по суперникам, перегляд їх матчів, аналіз і пошук нових гравців на перспективу. Не стану розкривати всі секрети нашої тренерської кухні, але з його досвідом і професійним баченням футболу це буде дуже корисно для нас.  

- Зараз команда готуватиметься до старту весняного етапу чемпіонату на штучних полях?

- Так, по-іншому сьогодні не можемо. У вихідні проведемо тренування в Іванковичах, з понеділка плануємо перебратися на штучне поле на Оболонь. Перший матч з «Чайкою» ми зіграємо в критому манежі в Конча Заспі, тому це буде для нас чергова адаптація. Про другий матч з «Буковиною» поки що невідомо. Якщо через карантин не дозволять грати в Чернівцях, то мабуть поїдемо в якесь інше місто. Сьогодні ситуація може змінитися кожен день.

- Матч з «Чайкою», як завжди, буде принциповим. Розбираєте суперника?

- Ми знаємо про новачків, про тренерські перестановки в клубі. Особливо не здивовані відставкою Щербакова. Зараз Богодєлов прививає свій стиль футболу, ми готові до нього. Головне нам зіграти у свій футбол і виключити помилки в обороні.

      

Контрольні матчі «Діназу» в Туреччині

«ДІНАЗ» - «БЄЛЬЦІ» (Молдова) – 3:4

«ДІНАЗ» - «АЛЬЯНС» - 2:1

«ДІНАЗ» - «МЕТАЛ» - 1:2

«ДІНАЗ» - «МЕТАЛУРГ» З – 0:1

 

Всі новини оперативно. Приєднуємося й запрошуємо друзів!!!!!!!!!!!! https://t.me/FCDINAZ

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери