В другому таймі «Діназ» дотиснув «Чайку»

Понеділок, Жовтня 11, 2021 - 05:08

Пристоличне дербі завершилося перемогою вишгородців.

«ДІНАЗ» (Вишгород) – «ЧАЙКА» (Петропавлівська Борщагівка) – 3:0

Голи: Бафталовський (66), Апанчук (68), Старенький (84).

«Діназ»: Котовий, Банасевич, Волошин, Ічанський, Корешков, Помазан (Старенький, 60), Бафталовський (Малєй, 72), Петренко (Саленко, 78), Чепурненко, Бриженко (Ізотов, 83), Майборода (Апанчук, 63).

«Чайка»: Міхєєв, Василенко, Соловйов, Мосіюк, Малишкін, Потопальський, Сичевський (Тименко, 63), Русьян (Аракелян, 75), Лазарець (Кузнєцов, 80), Музиченко, Довгий (Коваленко, 82).

Попередження:

Арбітр – В.Бакулін (Нова Каховка). Асистенти – М.Брик (Тернопіль), А.Запоріжський (Харків). Четвертий арбітр – М.Скрипник (Київська область). Спостерігач арбітражу – С.Боклажко (Київ).

10 жовтня 2021 року. Демидів. Стадіон «Діназ».

Про принциповість цього протистояння й годі говорити. Власники цих клубів товаришують, але у кожного є свої амбіції, які втілюються у бажання створити конкурентний футбольний клуб. Першою на професійну українську арену вийшла «Чайка», але нині «Діназ» котується вище, займаючи четверту сходинку у турнірній таблиці й плекаючи надії на підвищення в класі. «Чайка» у процесі оновленні й прагне закріпитися всередині групи «А». Мабуть саме тому команда Володимира Бондаренка йшла фаворитом у недільному протистоянні. Але підкріпити це результативними ударами вишгородцям вдалося тільки в другому таймі.

Звичайно, гравці мали бажання вже з перших хвилин втілити перед матчеві тренерські настанови в голи. Наставник гостей Владислав Савчук вирішив наситити опорну зону трьома півзахисниками (Сичевським, Довгим та Соловйовим), котрі повинні були першими зустрічати атаки «Діназу» і позбавити оперативного простору Чепурненка та Бриженка. На вістрі надії покладалися на прудконогого Василенка, котрий повинен був вперто шукати свій шанс біля воріт господарів. І варто зазначити, що він ледве його не спіймав, коли вчасно відгукнувся на флангову передачу Мосіюка і підрізав головою м’яч у дальній кут. На щастя для Котового, трішки неточно. 

У «Діназу» активно працював зі стартових хвилин лівий край, де його непогано «прорізали» то Помазан, то Корешков. Але чомусь ніхто з партнерів не встигав вчасно замикати їх прострільні передачі. На допомогу могли прийти стандарти, але безрезультатно. На 20-й хвилині наша команда отримала право виконати штрафний з правого краю й Ічанський вирішив не подавати, а відпасував м’яч під удар Банасевичу. Утім, шкіряна куля застрягла в ногах захисників «Чайки», так і не долетівши до воріт. Згодом Помазан виконав навіс зі стандарту зліва, але удар головою Майбороди був не складним для голкіпера «Чайки». Зате Міхєєв проявив себе у всій красі на 41 хвилині, коли у відмінному стрибку витягнув м’яч з «дев’ятки» після удару зі штрафного Чепурненка. Міг забити в роздягальню на 45-й хвилині Бриженко. Він помітив, що Міхєєв занадто далеко вийшов з воріт і спробував метрів з тридцяти перекинути голкіпера. Але м’яч пролетів трішки вище перекладини.

З гольових напівмоментів «Чайки» у першому таймі варто відзначити атаку на 33-й хвилині, коли помилка діназівців в центрі поля призвела до того, що швидкий Василенко прорвався по правому краю і віддав пас у штрафну на Соловйова. 19-річному хавбеку не вистачило хисту аби кваліфіковано розпорядитися м’ячем у карному майданчику «Діназу».

Ще також з емоцій першого тайму треба відзначити імпульсивність обох головних наставників. Головний «Чайки» Владислав Савчук навіть встиг отримати жовту картку, котра потім у другому таймі переросла в червону. В результаті наставник змушений був додивлятися матч вже з трибуни.

Але це було згодом. На відпочинок же команди пішли без голів. Зате в другому їх виявилося аж три. І всі у ворота «Чайки». Малюнок гри на полі особливих змін після перерви не зазнав. Аж поки не вибухнув Бафталовський. У ролі його асистентів виступили практично два креативні гравці центральної зони. Чепурненко пішов на загострення, віддав пас вперед на Бриженко, а той, підробивши м’яч, спрямував його у вільну зону, куди влетів Бафталовський. Назустріч йому вилетів Міхєєв і Артем зліва правою ногою спіймав голкіпера «Чайки» на проти ході, прокинувши повз нього м’яч у сітку. А в цей момент біля центру поля вже готувався його замінити Малєй. Довелося тренерському штабу притримати рокировку.

Минуло дві хвилини і «Діназ» подвоїв перевагу. Гол створив Апанчук, котрий перехопив м’яч ще на власній половині, затим зробив слаломний рейд майже до лінії штрафного майданчику «Чайки» і низом зряче поклав м’яч у праву від голкіпера «шістку» - 2:0. Ось так, протягом двох хвилин практично був вигране принципове дербі Київщини. Апанчук міг оформити дубль, якби за кілька хвилин вчасно відгукнувся на передачу Корешкова на ближню стійку. Не прочитав ситуацію.

Зате Апанчук став асистентом третього м’яча у ворота гостей. Котовий вибив від воріт, Сашко виграв верхову боротьбі і головою скинув м’яч на хід Старенькому. Досвідчений Сергій, виграв забіг у молодого захисника «Чайки», вийшов один на один і, як справжній гросмейстер, спрямував кулю повз воротаря в ціль.

Йшла 84-а хвилина матчу. І довести матч до перемоги було справою техніки і кількох хвилин. «Діназ» зробив це солідно й без нервувань. Відтак, команда на добу перемістилася на другу сходинку у турнірній таблиці. Головні конкуренти проведуть свої матчі в понеділок. А наприкінці тижня вишгородців чекає дуже складний вояж до Мукачева, де вони зіграють з «Мункачем». Матч призначено на п’ятницю, 15 жовтня.  

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери