Тільки в другому таймі «Діназ» дотиснув «Любомир»

Середа, Жовтня 6, 2021 - 21:22

«Гостьовий» поєдинок з аутсайдером виявився непростим.

«ЛЮБОМИР» (Ставище) – «ДІНАЗ» (Вишгород) - 2:3

Голи: Терещенко (65), Козій (90+3, з пенальті) - Банасевич (49), Майборода (54), Чепурненко (68, з пенальті).

«Любомир»: Черниш, Марчук, Бобров, Ібадов, Мельничук, Павленко (Фаюк, 46; Кравченко, 85), Жданов, Шишкін (Козій, 70), Бондар (Юрченко, 89), Терещенко, Комісар (Ніколашин, 46).

«Діназ»: Леванідов, Банасевич, Ічанський, Волошин (Ізотов, 74), Корешков, Петренко, Чепурненко (Саленко, 81), Бриженко, Помазан (Духота, 64), Малєй (Бафталовський, 46), Майборода (Апанчук, 74).  

Попередження:

Арбітр – М.Липко (Івано-Франківськ). Асистенти – Д.Рубан, А.Резнік (обидва – Київська область). Четвертий арбітр – Р.Галіцин (Київ). Спостерігач арбітражу – В.Антинійчук (Чернівці).

6 жовтня 2021 року. Демидів. Стадіон «Діназ».

Діназівці не мали права на помилку. Тільки перемога могла в середу задовольнити всіх прихильників команди. Звичайно, хотілося, щоб успіх був якомога впевненішим, з хорошою різницею, адже досі «Любомир» в чемпіонаті не здобув жодного очка та й не забивав більше одного м’яча у грі. Натомість фінальний свисток Мирослава Липко зафіксував трудову перемогу «Діназу» і два пропущені голи від аутсайдера.

Перед грою розподіл ролей на полі був передбачуваним. Так, «Діназ» мав статус номінальних гостей на рідному стадіоні (керівництво клубів домовилося зіграти матч в Демидові без зміни господаря матчу), але вже зі стартових секунд став діяти першим номером. «Любомир» же окопався на підступах до власної штрафної, розраховуючи тільки на свої контратаки та висунутого на вістря центрфорварда Іллю Терещенко. До речі, колишнього гравця «Діназу», котрий виступав за клуб у першій половині сезону-2019/20 і чимало тоді забивав. Вдалося йому знову відзначитися на колись рідному стадіоні. Але це вже було в середині другого тайму, коли його нинішня команда вже пропустила два голи.

Розхитуючи ставищенський «автобус», діназівці не відзначалися надмірною нестандартністю в атакувальних діях. А з класичними атаками оборона «Любомиру» вправлялася весь перший тайм. По суті, єдина по-справжньому гольова ситуація біля воріт Дмитра Черниша виникла тільки на 43-й хвилині, коли Євген Чепурненко відібрав м’яч у суперника в центральному колі на своїй половині, промчав метрів тридцять і віддав пас вправо на Романа Помазана. Той ввійшов у штрафну і відкинув м’яч трішки назад під праву ногу тому ж таки Євгену Чепурненко. Удар хавбека «щічкою» і м’яч… шмигнув поряд зі стійкою.  Сюди з натяжкою можна також додати момент і на 34-й хвилині, коли Євген Чепурненко пробив з-за меж штрафної, але м’яч в польоті влучив у Сергія Майбороду і теж полетів мимо.

«Любомир» першого удару по воротам Владислава Леванідова завдав тільки на 29-й хвилині. Несильний постріл Дмитра Жданова метрів з 22-х голкіпер «Діназу» легко взяв руки. Весь інший час він більше керував та підказував партнерам по обороні.

Другий тайм міг бути складним для «гостей». Аби не заганяти себе в «глухий кут» діназівцям вкрай необхідно було забити швидкий гол після короткого перепочинку. І їм це вдалося. Навіть більше. Впродовж п’яти хвилин вони забили двічі. Спершу Максим Банасевич, отримавши передачу від Сергія Майбороди, лівою відправив м’яч у дальній кут, а за п’ять хвилин вони обмінялися ролями. Максим асистував, чудово віддавши розрізну передачу у вільну зону, а Сергій туди примчав і в один дотик на притиході спіймав голкіпера «Любомиру» Дмитра Черниша, повз нього спрямувавши м’яч в сітку.

«Діназ» не віддав ініціативу, але дозволив трішки вільніше задихати супернику в атаці. Це невдовзі обернулося неприємністю. На 66-й хвилині прийшла неприємність з лівого флангу оборони. Аут, простріл Дениса Бондаря й Ілля Терещенко підставляє ногу та переправляє м’яч у ближній кут воріт – 1:2. Інтрига? Ні. Вже за дві хвилині Дмитро Жданов чіпляє на вході у штрафну Олексія Бриженка і суддя вказує на «точку». Пенальті у стилі Панєнки реалізував Євген Чепурненко. Загострення боротьби зірвалося.

Якби на 79-й хвилині Богдан Духота, замикаючи простріл Артема Бафталовського з правого флангу атаки, з півтора метри пробив у пусті ворота головою, а не ногою відправив м’яч в руки голкіперу «Любомиру», то кінцівка була б набагато комфортнішою для вишгородців. Натомість, вони хоча достатньо спокійно вели матч у переможну гавань, але на третій доданій хвилині примудрилися пропустити вдруге. І на цей раз арбітр знову призначив пенальті. Справедливо, у ворота «Діназу». Його чітко виконав Богдан Козій, відправивши м’яч під перекладину. І тут же пролунав фінальний свисток, команди навіть не встигли розіграти м’яч в центрі поля.

Ложка дьогтю під завісу змушує «Діназ» не пірнати у хмари, а дуже серйозно готуватися до ще одного дербі Київщини. В неділю в Демидів з Петропавлівської Борщагівки залетить тамтешня «Чайка», принциповий суперник ще за часів протистояння в обласному чемпіонаті. І футбольна битва обіцяє бути значно напруженішою. Початок матчу 10 жовтня о 15 годині.

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери