Сергій Ічанський: «В клубі є одна людина, яка буде категорично проти мого переходу»

П'ятниця, Вересня 13, 2019 - 16:18

Півзахисник «Діназу» про перемогу над «Вересом» і майбутнє дербі Київщини.

Частенько за відсутності в матчі капітана вишгородців Дениса Петренко головна пов’язка переходила до Сергія Ічанського. І це говорить про значимість цього футболіста, як в ігровому так і в психологічному планах для команди. Напередодні поєдинку 9-го туру з петропавлівською «Чайкою» віце-капітан люб’язно погодився відповісти на кілька наших запитань.

- На початку вересня минув рік, як ти в «Діназі». Задоволений цим періодом?

- Коли я прийшов сюди, то розраховував, що побуду тут недовго, десь до зими, а потім перейду в іншу команду. Але з часом почував себе все краще й краще тут, і відчувалося, що команда росте, розвивається. Тому думка помінялося і я вирішив залишитися. Тим паче, що клуб виконав все те, що обіцяв і мені просто гріх скаржитися. До того ж, я сам виріс за цей період, як футболіст. Нині «Діназ» в українському футболі на слуху, про нас добре знають і ставляться з повагою, тому грати в такому колективі просто приємно. Взагалі то, ніколи не хотів жити в Києві, але зараз ні хвилини не жалкую про це.

- Звик до менших міст?

 -Так, я з Гребінки Полтавської області і мені дуже комфортно в таких містечках.

- За цей час ти став важливою ланкою «Діназу». Відчуваєш це?

- Рік в команді – не так вже й мало. Головне, що я відчуваю довіру тренерів та партнерів. Це додає сил і сподіваюся, що й надалі не підведу всіх.

- За цей час тобі доводилося грати, як на позиції опорника, так і центрального захисника.

- Все ж таки більше полюбляю грати в центрі півзахисту, де є можливість зосередитися на атаці. Але тренеру видніше, де мене використати в тому, чи іншому матчі. Позиція захисника для мене не нова, бо доводилося і в дитячих командах там грати, і свого часу в Черкасах виходив на поле там. На той момент в «Діназі» була така необхідність і я постарався відіграти найкраще.

- А нападника хоча б раз грав?

- Ніразу не доводилося. Я не таранного типу гравець, не вистачає ваги для цього. Ось взимку візьму за мету набрати ваги, тоді може тренери й переведуть вперед (сміється).

- Видно неозброєним оком, що ти полюбляєш атакувати і досить часто б’єш по воротах здалеку…

- Хочеться все ж таки більше забивати. Хлопці інколи навіть «травлять», що я не віддаю пас, а сам б’ю. Є таке.

- Відпрацьовуєш спеціально такі удари на тренуванні?

- Ні, це виходись якось само собою.

- Це один з твоїх «плюсів» або «мінусів», залежно від ситуації, як вона складеться. А які головні «плюси» в твоїй грі?

- Гра вгорі. (Задумався). Стабільність. У мене нема різких провалів, коли видав один-два матчі, а потім пропав. Все приблизно на одному рівні. Намагаюся гідно тримати планку.

- Оціни стартову частину сезону для «Діназу».

- Перший матч проти «Оболонь-Бровар-2» ми провели непогано, але потім не задалося. Мені здається, всі багато переживали і через це не виходило те, що хотілося. Таким чином, трохи змазали стартову частину. Та поступово якийсь внутрішній мандраж, хвилювання пропали і ми стали грати так, як вміємо. Може не все виходило одразу, бо все ж таки це вже не аматорський, а професійний рівень, але тепер, здається, відшукали свою гру. І з’явився результат. Загалом відзначу, що всередині команди є велика впевненість, що можна виходити проти будь-якогро суперника й обігравати.

- Як це було з «Вересом»?

- Може для когось зовні це сприймається, як сенсація, але тільки не для нас. Ми всі були налаштовані тільки на перемогу над «Вересом». Хіба що може сам рахунок трішки несподіваний, чотири голи забили. Але те, що ми стали діяти так, як вміємо, не просто бити вперед, як це роблять багато клубів Другої ліги, а комбінувати, розігрувати й доводити атаки до логічно завершення – це факт. Така гра приносить всім нам задоволення, тепер ще й результат. Більшість команд в Другій лізі борються переважно за результат, за премії і це серйозно дається взнаки на якості гри. Ми ж хочемо перш за все отримувати насолоду від самого футболу, від того, що ми робимо на полі.

- Скажи, «Верес» трішки недооцінив «Діназ»?

- Може бути. Десь всередині в душі вони сподівалися, що розберуться з новачком на одній нозі. Нам трохи пощастило, що ми забили першими, а потім на початку другого тайму провели ще два голи. Переналаштуватися на новий ритм, коли все складається не так, як треба, дуже складно. Це знаю по собі. І «Верес» не зміг цього зробити, хоча в них досить кваліфіковані футболісти. Ігрова дисципліна стала важливим елементом нашого успіху.

- «Діназ» спіймав нині кураж?

- Кураж – це одна-дві гри. А ми, вірю, спіймали хід, включили потрібну швидкість і тебе будемо їхати тільки вперед.

- Останнім часом в «Діназ» влилося кілька новачків. Це додало конкуренції?

- Звичайно, і це добре. Доводиться більше викладатися на тренуваннях, бо ти вже не знаєш на сто відсотків попадеш в стартових склад чи ні. Конкуренти піджимають. Коли ж цього нема і ти знаєш, що тебе замінити ніким, то й відношення трохи інше. А вся ця здорова конкуренція йде тільки на користь загальній справі. Тим паче, що чемпіонат складний, є періоди, коли доводиться грати через два дні на третій, тому лавка повинна буди досить довгою.

- В суботу на «Діназ» чекає непроста битва з «Чайкою». Є відчуття, що це дербі Київської області?

- Мені не доводилося грати в дербі подібного рівня. Для мене кожна гра – це дербі. Адже головне в таких матчах відповідальність за результат. Я переживаю за кожну нашу гру, за кожну перемогу. Може в цьому матчі важливо, хто сильніший в Другій лізі в Київській області. Утім, все це локальні моменти. Ми їдемо в Макарів за перемогою, бо завжди ставимо перед собою таку мету.

- І що буде найважливішим для її досягнення?

- Думаю, головне вийти на поле, як одне ціле. Битися один за одного в кожному ігровому моменті.

- Скажи, якщо тобі надійте пропозиція від серйозного клубу, то згодишся на перехід?

- Будемо дивитися. Все залежатиме від умов. Але впевнений, що в клубі є одна людина, яка буде категорично проти мого переходу. Що робитиме без мене Вова Крохмаль, коли я піду… (посміхається). Для нього пережити таке нині складно. У нас своя атмосфера взаємостосунків. А взагалі, поживемо – побачимо. Зараз думки всі про «Діназ» і про цей сезон.

Більше фотографій та відео дивіться на офіційніх клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери