Перемога над студентами гарантувала путівку до півфіналу

Вівторок, Лютого 19, 2019 - 19:26

Головна команда академії «Діназу» на класі розібралася зі студентами університету імені Грінченко.

Груповий турнір Меморіалу Щанова підходить до свого завершення. Якщо точніше, то в групі «А» в середу залишилося зіграти один відкладений поєдинок між петропавлівською «Чайкою» і молоддю «Оболонь-Бровар» U-19, котрий і визначить хто ж все-таки буде суперником першої команди «Діназу» (тренер Володимир Бондаренко) в півфіналі. У вівторок наша команда кваліфіковано провела заключну битву групи «Б» проти студентів університету імені Бориса Грінченко, здобувши перемогу з рахунком 2:0. Відтак, діназівці фінішували вслід за несподіваним лідером групи бучанським «Меліоратором» і з другого місця вийшли в плей-офф.

Те, що гра зі студентською молоддю буде непростою, розуміли всі. І «Діназ», і Університет перед матчем зберігали непогані шанси на вихід в наступний етап, а для цього потрібно було тільки перемагати. Хоча вже перед самісіньким початком поєдинку стало відомо, що «Меліоратор» обіграв «Локомотив» (3:0) і тепер вишгородців влаштовувала навіть нічия. Утім, про такий варіант ніхто з господарів навіть не заїкався. Вони взялися планомірно розхитувати оборону гостей аби відкрити доступ до воріт. На 4-й хвилині ледве не відзначився Олександр Безпалий, але його удар низом парирував голкіпер Університету ім.Грінченко. Ще через десять хвилин партнери кинули в прорив Валентина Корешкова, який на шостій швидкості ввірвався у карний майданчик суперника. І коли йому назустріч вилетів воротар, наш захисник перекинув через нього м’яч вперед точно на Сергія Долженко. Форвард пробив, але на самісінькій лінії воріт гравець Університету зумів перетнути м’ячеві шлях в сітку, повторний удар нашого нападника виявився трішки неточним.

Надалі гра трішки заспокоїлася і переросла в обопільні атаки. Попри це, «Діназ» більше контролював м’яч, але все ж частіше чимало клопоту обороні гостей завдавали стандарти. Врешті-решт один з них на 34-й хвилині завершився націленою подачею Артема Марченко на дальній кут, де невисокий Олександр Безпалий головою зумів переправити м’яч в ціль. В одній з наступних атак на ударну позицію з лівого флангу вискочив Сергій Каркошкін, але його постріл виявився занадто неточним.

Другий тайм продемонстрував, що молоді підопічні досвідченого Сергія Швеця мають хороший потенціал і за цілеспрямованої тренувальної роботи та повноцінної ігрової практики можуть вирости в хорошу команду. Вже на 51-й хвилині вони ледве не скористалися грубим непорозуміння в обороні «Діназу», але перекидаючи м’яч через нашого голкіпера Івана Крикніна, нападник Університету ім.Грінченко просто не потрапив у ворота. Мінімальна перемога дозволяла нашій команді почуватися досить комфортно і не нагнітати зайву напругу. Але занадта ритмічність і академічність дій були більше на користь супернику, котрий прилаштувався до такого розвитку подій на полі і досить кваліфіковано тримав оборону. Були напівмоменти біля воріт гостей, але не більше. На 79-й хвилині намагався поцілити в «рамку» зі штрафного Сергій Ічанський та спрямував кулю в «молоко». Кияни відповіли також стандартом і дуже небезпечним. Та після подачі з флангу гравець Університету просто пробачив «Діназ», спрямувавши м’яч з трьох метрів поряд зі стійкою.

А коли вже пішли додані арбітром хвилини матчу до чергової контратаки «Діназу» підключився реактивний Валентин Корешков, котрий в центрі натиснув на свого опонента і, вирвавши у того м’яч з ніг, вискочив віч-на-віч з голкіпером. А далі був недовгий забіг, миттєва оцінка ситуації з виходом вперед голкіпера і точний гросмейстерський удар низом в пустий кут. Справу було зроблено, залишалося тільки зіграти кілька компенсованих хвилин зустрічі.

Як вже зазначалося, суперник «Діназу» у півфіналі стане відомим тільки після завершення відкладеного матчу «Чайка» - «Оболонь-Бровар» U-19, який відбудеться 20 лютого. Місце і точний час зустрічей 1/2 фіналу Меморіалу Щанова буде визначено в середу по обіді. Обидва півфінали мають відбутися в п'ятницю, 22 лютого.

В свою чергу, «Діназ-2» завершив груповий турнір так і не забивши жодного м’яча. В завершальному поєдинку групи «Б» резервісти Миколи Слободянюка поступилися юним київським «пивоварам», пропустивши п’ять голів. Наша команда трималася до 60-ї хвилини, але індивідуальна майстерність «Оболонь-Бровар» U-19 далася взнаки. До того ж, починаючи з 40-ї хвилини діназівці змушені були грати в меншості. Поле достроково полишив іменинник цього дня Андрій Дорошенко. Утім, навіть такий прикрий результат повинен піти на користь юним вишгородцям, які отримали хороший урок від професіоналів.

Більше фотографій та відео дивіться на офіційній клубній сторінці в соціальній мережі FB та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери