Олександр Апанчук: «Зряче пробив зовнішнім боком стопи воротареві поміж ніг»

П'ятниця, Вересня 3, 2021 - 07:36

Нападник відкрив ліг своїм голам у цьому сезоні.

Дубль форварда «Діназу» Олександра Апанчука у ворота ФК «Чернігів» допоміг вишгородцям здобути важливу гостьову перемогу над непростим суперником. А відтак підопічні Володимира Бондаренка закріпилися у трійці лідерів групи «А» Другої ліги. Сам же нападник отримав визнання і був включений до символічної збірної туру, котру визначає ПФЛ спільно з інтернет-порталом sportarena.com.

-  Саша, чекав такого визнання?

- Перш за все хочу сказати, що перед грою ніколи не думаю про це, не зациклююся. Виходячи на матч, хочеться відіграти добре, принести користь команді, забити. Вже коли поверталися додому, то дехто з партнерів закидав подібне. Вважаю таке визнання, як приємний бонус до загальної перемоги команди.

- А давно відзначався дублем?

- Останній раз в кінці минулого сезону. Коли ми в гостях переграли луцьку «Волинь-2» і здобули перемогу 3:1.

- Скажи відверто, відчуваєш себе героєм матчу?

- Ні. На те, щоб забити працює вся команда. У футболі не може один гравець вирішувати все, адже до того, як забити, м’яча торкається ще багато хто. Нападаючий ставить тільки останню крапку в цьому процесі. Якби не було колективних дій, то ми б в не заробили штрафний після якого я забив перший гол, або ж мене не вивели б один на один, коли забивав вдруге.

- Якщо оцінити зараз, то який з голів складніший?

- Перший. Тоді була зрізка і в долю секунди мені треба було групуватися й правильно пробити.

- І ти вирішив пробити потилицею?

- Довелося тягнутися до м’яча. Інший варіант не підходив. Треба було тільки продовжити його політ у напрямку дальньої стійки, бо бити в ближню, здається, було б безперспективно.

- Чому, коли виходив один на один з воротарем пробив шведою і поміж ніг голкіпера?

- У них досить габаритний воротар, який може максимально перекрити площину воріт. Бачив, що він намагається вийти вперед, скоротити кут обстрілу і при цьому він розкинув руки й ноги в сторони. До того ж, він не стояв на місці, а трішки рухався, підстрибував. Ось якраз в той момент, коли він підстрибнув і широко розкинув ноги зряче пробив зовнішнім боком стопи йому поміж ніг. Далі зближатися було небезпечно, а бити в кут, як на мене, занадто складнувато.

- Як сказати… Ти прийняв таке рішення і воно виявилося правильним. Головне, що ти забив переможний м’яч і «Діназ» виграв. Останнім часом на вістрі атаки у старті виходить Сергій Майборода. Чекав, що можеш бути в грі з перших хвилин?

- Не чекав. Звичайно готувався, налаштовувався психологічно. Скільки б у мене не було ігрового часу треба було зіграти максимально корисно для команди.

- Вже можна сказати, що «Чернігів» дуже незручна команда для «Діназу». Що було найскладнішим у цьому матчі?

- Початок гри. Ми не звикли грати на синтетичному полі, бо вдома тренуємося на зеленому. Тут все по-іншому, за п’ять хвилин не звикнеш до відскоку м’яча, до того, як треба на ньому рухатися. Навіть дихається тут не так. До того ж, ми приїхали на матч незадовго до його початку через неймовірну пробку при виїзді з Києва і були мабуть трішки сонні. Коли нам забили, то проснулися остаточно і тоді заграли значно краще.

- Такі вольові перемоги окриляють?

- Загартовують команду, це точно. Додається характеру, здорової спортивної злості. З’являється емоційний драйв і хочеться виходити на поле чим швидше й перемагати.

- З появою в «Діназі» Сергія Майбороди конкуренція за місце основного нападника зросла.

- Так це ж добре. І для тренерів, і для нас. У нас нормальні стосунки і ми розуміємо, що вийде у старті той, кому скажуть тренери. Розслаблятися ніколи. До того ж, як бачимо по матчу з «Черніговим», ми можемо вийти на поле одночасно і зіграти разом попереду. Так вирішив Петрович (Володимир Бондаренко, головний тренер «Діназу» - Прим. авт.), в цьому була певна тактична необхідність. І це вже не перший раз ми граємо так.  

- Варто від тебе чекати нових голів?

- Завжди виходжу на поле з думкою забити. Це головний підсумок роботи форварда на полі. Хоча, звичайно, якщо віддавати гольові передачі і ми виграватимемо кожен матч, то це буде теж чудово. Зараз важливо, щоб ми нарощували набраний темп і твердо закріпилися вгорі турнірної таблиці. Всі вже бачать, що конкуренція цього сезону велика і чемпіонат дуже цікавий та непередбачуваний.

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери