Мінімальна поразка «Діназу»

Неділя, Жовтня 3, 2021 - 06:08

Єдиний гол у першому таймі вирішив долю поєдинку.

«ДІНАЗ» (Вишгород) – «ЕПІЦЕНТР» (Дунаївці) – 0:1

Гол: Немтінов (16).

«Діназ»: Котовий, Банасевич, Помазан, Волошин, Корешков, Петренко, Чепурненко, Бафталовський (Духота, 82), Старенький (Малєй, 68), Бриженко (Саленко, 82), Апанчук (Майборода, 46).

«Епіцентр»: Чернобай, Захарченко, Сениця, Ничипоренко, Жмуйда, Кічак, Беженар, Буй, Кравченко (Кривобедрий, 71), Немтінов (Пліс, 76), Барбоса да Сілва.

Попередження:

Арбітр – О.Афанасьєв (Харків). Асистенти – Ю.Ковальчук, Н.Цмоканич (Львів). Четвертий арбітр – О.Сахно (Київська область). Спостерігач арбітражу - І.Сидорук (Суми).

2 жовтня 2021 року. Демидів. Стадіон «Діназ».

Перед матчем у головного тренера «Діназу» Володимира Бондаренка виникла дилема: ким же замінити дискваліфікованого центрального захисника Сергія Ічанського, котрий змушений був пропустити поєдинок з «Епіцентром» через перебір жовтих карток. Утім, рішення було достатньо очевидним. В центр оборони перемістився Роман Помазан, зате оголився лівий край захисту. Його довірили Валентину Корешкову, котрий тривалий час заліковував травму і тепер одразу провів матч від свистка до свистка. Діназівської каши бек не зіпсував, але відчувалося, що він поки не спіймав ритм гри. Відсутність ігрової практики позначається. Ще варто додати сюди й появу у старті центрального півзахисника Олексія Бриженко, котрий теж засидівся в лазареті команди. Хоча цього дня, за великим рахунком, у футбольному оркестрі «Діназу» не було повної органічної гри і від цього, як то кажуть, результат на табло.

А його (результат) зробив на 16-й хвилині Євген Немтінов, котрий відгукнувся на передачу Владислава Кравченко і головою від землі переправив м’яч у сітку. За дві хвилини вже Микола Буй пробивав з-за меж карного майданчику, але Антон Котовий витягнув м’яч з кута. Взагалі ж, цього дня голкіпер «Діназу» більше не пропускав, зробивши кілька чудових сейвів і врятувавши команду від більш нищівної поразки.

Для того аби відійти від такого удару під дих господарям знадобився певний час. Саме тому до перерви вони створили там мало гольових моментів. Найкращий з них мав Сергій Старенький, який на 32-й хвилині головою з лінії воротарської замикав флангову передачу Артема Бафталовського, але відправив кулю вище перекладини. Перед самісінькою перервою «Епіцентр» міг збільшити свою перевагу та удар Євгена Немтінова спершу відбив Антон Котовий, а потім і накрив м’яч, не дозволивши Барбосі да Сілва добити його у ворота.

У перерві діназівці отримали прочухана і з перших хвилин другого тайму повністю взяли ігрову ініціативу під свій контроль. Напевно ж, статистика відобразить у процентному співвідношенні володіння м’ячем на користь господарів, але не футбольно-аналітичні викладки роблять результат. Точні удари й голи впливають на настрій вболівальників, команди й тренерів.

Почав пристрілюватися Євген Чепурненко, але до фінального свистка так і не відкригував свій монокль. Активність проявляв Сергій Майборода, котрий замінив на вістрі атаки Олександра Апанчука. В одному з епізодів він відгукнувся на пас Юрія Малєя і спробував лівою пробити у ближній кут – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Та, за великим рахунком, надто мало було по-справжньому гольових моментів у володіннях Сергія Чернобая, відтак, і нуль в активі господарів.

Гості ж мали кращі шанси аби змінити одиничку на двійку. І допомагали їм в цьому діназівські захисники, котрі наробили достатньо помилок на підступах до власної штрафної, даруючи м’яч супернику. Огріхи партнерів довелося підчищати молодому Антону Котовому. Якби ще й «Діназ» досяг позитивного результату то голкіпера впевнено можна було б назвати героєм матчу. Хоча саме за таку відмінну гру він може потрапити до символічної збірної туру. Іноді каркас воріт приходив на допомогу Котовому, як це сталося на 70-й хвилині, коли дунаєвчани вискочили три в два й Андрій Беженар перевірив на міцність дальню штангу.   

На останніх хвилинах матчу «Діназ» пішов на завершальний штурм. Заробив кілька штрафних, кутових і міг врятуватися від поразки. Але примхлива Фортуна вже вдруге поспіль в чемпіонаті відвернулася від вишгородців. Тепер потрібно їй підлестити аби вона не підсунула облизня в середу, 6 жовтня, коли команда Володимир Бондаренка у якості гостей проведе в Демидові матч з «Любомиром» (Ставище). За обопільною згодою команд ця гра відбудеться на сільському стадіоні Вишгородщини і номінальними господарями матчу буде саме один з аутсайдерів чемпіонату. Початок зустрічі на стадіоні «Діназ» о 14 годині.      

Повний матч на каналі ютуб  https://www.youtube.com/watch?v=pFFJgFyHtHs

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери