«Карпати» розсипалися під тиском «Діназу»

Субота, Травня 22, 2021 - 21:17

Перемога над аутсайдером повернула вишгородцям, як мінімум,  на добу третє місце.

«ДІНАЗ» (Вишгород) – «КАРПАТИ» (Львів) – 3:0

Голи: Старенький(24), Ічанський (34), Апанчук (85, з пенальті).

«Діназ»: Крикнін, Банасевич, Дмитренко (Петренко, 13), Волошин, Помазан, Ічанський, Бриженко, Старенький (Старенький, 88), Бовтрук (Кірієнко, 63), Бафталовський (Белич, 58), Шевченко (Апанчук, 58).

«Карпати»: Горох, Назарчук, Калинчук, Слива, Даниловський, Гудзінський, Степанчук (Підгурський, 68), Бичек, Сущак (Стень, 46), Лісовик (Слічний, 78), Раделицький.

Попередження: Ічанський (5).

Арбітр – Л.Тельбух (Дніпро). Асистенти – П.Супрунюк (Волинська область), О.Резніченко (Краматорськ). Четвертий арбітр – А.Федорук (Київська область). Спостерігач арбітражу – В.Антимійчук (Чернівці).

22 травня 2021 року. Демидів. Стадіон «Діназ».

Загнавши себе в приглушений кут цілою серією приглушених нічиїх, «Діназ» вийшов на фінішну пряму чемпіонату тільки з єдиною метою - ПЕРЕМОГА. У всіх чотирьох поєдинках, що залишилися. Тим паче, що суперники, хоча й з норовом, але цілком до снаги одному з фаворитів чемпіонату. Першим з них у 23-му турі стали львівські «Карпати». Не ті за складом, що колись фейерили в Лізі Європи, а молоді початкуючі львівські футбольні таланти. Поки у них не вистачає хисту, тому вони можуть протиставити значно досвідченішим діназівцям переважно настирливість, норов і непоступливість. Іноді це спрацьовує, коли суперник ставиться зверхньо. Та не цього дня.

«Діназ» був заряджений на перемогу. Весь. І ті, хто вийшов на поле, і ті, хто спостерігав за матчем з лави запасних. Тренерський штаб вишгородців у порівнянні з попереднім матчем в Дунаівцях перетасував стартовий склад. В центрі захисту з’явився Андрій Волошин, на фланзі Сергій Старенький, вістря атаки очолив В’ячеслав Шевченко. І саме досвідчений форвард ледве не став автором швидкого голу у ворота «Карпат», коли на сьомій хвилині небезпечно пробивав після розіграшу кутового - м’яч прилетів повз ціль. Львів’яни спробували огризнутися, але удар Костянтина Бичека заблокував Володимир Дмитренко. І за кілька хвилин центральний захисник «Діназу» змушений був через травму стегна залишити поле. В гру ввійшов Денис Петренко, котрому тут же було повернуто капітанську по‘язку, а нижче опустився Сергій Ічанський. До речі, варто зазначити, що він з третьої хвилини грав « на карточці», яку отримав від арбітрині Людмили Тельбух з Дніпра за фол в атаці. Відтак Ічанському тепер слід було з особливою обережністю. Можливо у матчі з більш майстернішими суперником це стало б певною проблемою для новоспеченого центрального захисника, але в цей день зовсім ні, бо львів’яни не так багато атакували. 
Не забив Шевченко, зате забив ще більш досвідчений, маючи за спиною єврокубки, Сергій Старенький. Правда, з другої спроби. Перша, коли після удару Артема Бафталовського голкіпер «Карпат» Горох відбив перед собою і Сергій пішов на добивання, виявилася невдалою. Асистент рефері зафіксував офсайд у діназівця. Зате за чотири хвилини Олексій Бриженко вчасно і тонко віддав передачу в зону, Старенький вискочив віч-на-віч зі стражем воріт і пробив чітко в нижній кут. 

Відкривши рахунок, господарі продовжили розхитувати оборонні редути «Карпат». Роман Помазан загострив ситуацію на лівому фланзі та ніхто з партнерів не встиг замкнути його передачу вздовж воріт. Ще за дві хвилини Помазан потужно пробив зі штрафного під перекладину - Горох записав в свій актив сейв. Черговий кутовий від «Діназу» і львів’янин Роман Даніловський вибиває м’яч практично з лінії воріт після удару головою Сергій Старенького. Та ніхто з гостей не зміг завадити Сергію Ічанському, котрий пішов на стандарт і головою підрізав м’яч у сітку після подачі Вадима Бовтрука. В кінці тайму гості трішки додали в активності, але безрезультатно. 

Початок другого тайму вийшов трішки сумбурним. «Карпати» спробували на контратаках дістатися до володінь Івана Крикніна, «Діназ» же намагався розвинути свій успіх. Ні в одних, ні в інших не виходило довести спроби до логічного завершення. Наставник господарів Володимир Бондаренко спробував реанімувати атакуючий потенціал команди серією замін. Спершу на поле вийшли Євген Белич та Олександр Апанчук. І форвард вже за 30 секунд після появи на полі міг відзначитися, але трішки замешкався з з ударом і далі йому завадив захисник гостей, що «висів» на нозі. Ще через п‘ять хвилин в гру вступив Ігор Кірієнко і таким чином кулак діназівськоі атаки почав складатися з двох габаритних нападників. Кірієнко не забив, але відзначився оригінальним і видовищним пасом п’ятою на Сергія Старенького, після котрого хавбек пробив значно вище воріт. Зате відзначився Олександр Апанчук. В одній з атак форвард пробив у бік воріт і м’яч влучив у руку львів’янину Слічному. Пенальті. Сашко сам реалізував вирок. 

До фінального свистка « Діназ» хотів забити ще, але більше так і не вдалося. Утім, перший крок з чотирьох останніх у чемпіонаті виявився переможним. Маючи в активі 42 очки, вишгородці перемістилися на третю позицію. Поки на добу, адже в неділю будуть зіграні інші матчі туру. Попереду ще три важливі зустрічі. Їх «Діназу» треба виграти. Вже наступної п’ятниці на них чекатиме випробування в Луцьку молоддю «Волині-2».

Всі новини оперативно. Приєднуємося й запрошуємо друзів у підписники клубного Телеграм-каналу!!!!!!!!!!!! 

https://t.me/FCDINAZ_oficial

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери