Хет-трик Долженко і гол Зубленко допомогли «Діназу» виграти в Кубку області

Четвер, Травня 10, 2018 - 09:46

З двох команд академії боротьбу в наступному етапі продовжить тільки одна.

В середу, 9 травня, відбулися матчі 1/16 фіналу Кубку області. Цього сезону на старт першого етапу вийшло одразу дві наші команди. Вони продемонстрували діаметрально протилежні результати. Якщо перший колектив «Діназу» (тренер Володимир Бондаренко) зумів в гостях дотиснути норовливого новачка з Калинівки «Асканію-Флору» (4:2), то «Діназ-2» (тренер Микола Слободянюк) на власному полі не витримав натиску чинного чемпіона області «Авангарду» з Бзова (0:5).

«АСКАНІЯ-ФЛОРА» - «ДІНАЗ» - 2:4

Голи: Дорогань (62), Кушка (64) – Зубленко (7), Долженко (43, з пенальті, 83, 87). 

На 19-й хвилині Дорогань («Асканія-Флора») не реалізував пенальті – мимо воріт.

Склад «Діназу»: Прудніков, Крохмаль, Фурсенко, Блазунь (Александровський, 52), Коновалов (Петренко, 64), Зубленко, Прима, Безпалий, Бодров (Марченко, 57), Міхтуненко (Чернишов, 57), Долженко (Капанистий, 89).  

Діназівці завітали до Калинівка у якості записного фаворита матчу й розпочали поєдинок на невеликому за розмірами полі досить агресивно. Наставник вирішив зробити невелику ротацію, залишивши на лаві запасних Петренко, Чернишова, Марченко. Утім, і видозмінений склад «Діназу» досить швидко знайшов дірку в обороні «Асканії-Флори». На 8-й хвилині Зубленко пострілом метрів з 25-ти змусив капітулювати голкіпера господарів. Отримавши удар під дих, калинівці швидко прийшли до тями і почали огризатися. Врешті-решт це призвело до порушення правил у карному майданчику вишгородців та призначення пенальті. До м’яча підійшов Дорогань, але після його удару м’яч полетів повз ворота. Гості могли тут же подвоїти свою перевагу та після того, як голкіпер «Асканії-Флори» парирував удар зі штрафного Сергія Долженко, м’яч відскочив до Анатолія Фурсенко і наш захисник добивав низом, але страж воріт зумів ногами відбити й цей удар.

Продовжуючи тиснути на ворота суперника, «Діназ» створив ще кілька гострих моментів. На 31-й хвилині Сергій Міхтуненко, котрий напередодні відзначив день народження і дуже прагнув відзначитися, накрутив на лівому фланзі захисників й прострілив вздовж воріт. Форвард Долженко хитро пропустив цей м’яч, а півзахисник Безпалий просто не потрапив по шкіряній кулі. За хвилину Долженко сам вискочив на побачення з голкіпером і намагався прокинути повз нього м’яч, але в останню мить той перепинив політ снаряду. Невдовзі Міхтуненко знову накрутив захист «Асканії-Флори» і пробивав низом – точно у воротаря. І все ж на перерву діназівці пішли з розривом у два м’ячі. Під час стандарту порушили правила проти Анатолія Фурсенко і рефері призначив пенальті. Його чітко реалізував Сергій Долженко.

Початок другого тайму був за господарями. Вони створили кілька моментів, поки не досягли бажаного. Причому, забивали впродовж двох хвилин. Спочатку за промах з «точки» реабілітувався Дорогань, спрямувавши прямим ударом зі штрафного м’яч точно в «шістку», а потім форвард Кушка перехитрив кількох захисників та воротаря «Діназу» й закинув м’яч в сітку.

Повернувши все з ніг на голову, калинівці відчули, що можуть досягти більшого. Та гостям вдалося впоратися з емоціями і схилити шальки терезів на власний бік. Відмінні бомбардирській якості продемонстрував Сергій Долженко. На 83-й хвилині він першим встиг до м’яча, коли той влучив у перекладину після удару Артема Марченко і відскочив в поле. Нападник прийняв і спокійно забив. А за чотири хвилини Долженко обіграв на лівому фланзі атаки захисника «Асканії-Флори» й несподівано пробив метрів з 25-ти. Настільки несподівано, що голкіпер все прогавив, пустивши «півня» у ближній кут воріт.

Перевага «Діназу» в кінці зустрічі була настільки велика, що рахунок міг бути значно більшим. Чудові шанси не використали Александровський, Безпалий, Марченко, Чернишов, Капанистий.  Утім по завершені матчу у головного тренера Володимира Бондаренко залишилося кілька питань щодо гри своїх підопічних. Тепер вони їх розв’язуватимуть на черговому тренуванні, під час підготовки до суботнього календарного матчу проти «Переяславщини», який відбудеться в Лютежі 12 травня. Початок зустрічі о 17 годині.

«Нам пощастило сьогодні трохи, - сказав після гри автор трьох голів форвард «Діназу» Сергій Долженко. – Я реалізував ті моменти, які в мене були. Переживання за остаточний результат з’явилися, коли пропустили другий гол, але всі хлопці молодці билися до кінця і довели, що ми сьогодні сильніші».

«ДІНАЗ-2» - «АВАНГАРД» - 0:5

Голи: Кондратюк (5, з пенальті, 13), Шваб (35), Поспєлов (53, з пенальті), Войналович(63, у свої ворота).

На 21-й хвилині Кондратюк («Авангард») не реалізував пенальті (парирував голкіпер Батеха) .

Склад «Діназу-2»: Батеха, Прокоф’єв, Войналович, Навальний, Марчук, Подоль, Іваненко, Шамрай, Кашка, Шевелюк, Колочко. Заміни: Дорошенко, Климчук, В.Слободянюк, Негінський.

Вилучення: Войналович (Діназ-2, 77).

«Авангард» досить хороша команда, але навіщо сильній команді допомагати, тягнути за вуха далі? - не приховує розчарування тренер «Діназу-2» Микола Слободянюк. – Три пенальті у наші ворота і всі вони не є стовідсотковими. За гру суперник й так створив багато гольових моментів і міг забивати ще більше. До того ж, під час поєдинку було чимало спірних рішень суддів, які викликають подив. Вважаю, що це треба припиняти. Щодо нашої гри, то ми поплатилися за власні помилки, мали кілька моментів аби хоча б розмочити рахунок, але не вистачило індивідуальної майстерності».    

Більше фотографій та відео дивіться на офіційній клубній сторінці в соціальній мережі FB та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери