Діназівці побували в Хорватії завдяки сприянню президента київського «Арсеналу» Івици Піріча

П'ятниця, Травня 17, 2019 - 09:20
,

Поїздки на береги Адріатичного моря переростають в традицію.

Другий рік поспіль на початку травня до хорватського містечка Оміш відправляються українські клуби аби взяти участь у традиційному міжнародному футбольному турнірі «Dalmatinko Cup» та зіграти ряд контрольних поєдинків. Нинішнього року туди завітали юні футболісти донецького «Шахтаря», київського «Арсеналу» та вишгородського «Діназу». Ці поїздки організовуються завдяки сприянню президента київського ФК «Арсенал» та почесного консула України в Хорватії Івици Піріча. Саме він став натхненником організації подібних поїздок, адже, як колишній футболіст, чудово знає наскільки важливою для зростання спортивного таланту є подібний досвід, знайомство та пізнання нових систем в розвитку сучасного гравця.

Так склалося, що нинішнього року наш «Діназ-2005» обмежився в Хорватії контрольними поєдинками, які вони проводили чи не щодня. Але, як відзначив наставник вишгородців Олександр Гончаров в ексклюзивному інтерв’ю клубній прес-службі, кожна міжнародна гра виявилася неперевершеним досвідом і допомагала в «бойових умовах» оцінити рівень готовності юних футболістів, побачити певні тактичні помилки. Та перш за все це було випробування іншою системою підготовки, зовсім іншими техніко-тактичними ходами на полі. Такі зустрічі тільки збагачують, надихають на більш плідну й натхненну роботу на тренуваннях.   

«Діназ-2005», який переважно склав «кістяк» команди, зіграв три контрольні матчі в Хорватії і у всіх виграв, - розповів тренер Олександр Гончаров. - Над NK Solin ми здобули вольову перемогу з рахунком 3:2. Це, мабуть, дуже показова для нас гра. Ми поступалися 0:2, але хлопці зуміли проявити найкращі бійцівські якості, характер і вирвали перемогу. Потім відбулися ще дві зустрічі, в котрих ми виграли з однаковим рахунком 5:2. Спочатку поклали на лопатки RNK Split, а потім NK Dugopolje. Кинулося в очі те, що всі хорватські команди сповідують комбінаційний, європейський футбол. Досить технічні, вправно тримають м’яч, вміють грати один в один».

Варто відзначити, що всі поєдинки відбувалися на різних стадіонах і в різних містах, а це дозволило юним футболістам трішки помандрувати Хорватією, познайомитися з її красою. Окрім виїздів на матчі також провели організовану екскурсію на човнах до знаменитої піратської фортеці в Оміші та прогулянку центром міста. Звичайно ж, діти вдосталь позасмагали та покупалися в бурштинових водах Адріатичного моря, адже проживали в сучасних, комфортабельних будиночках поряд з просторим пляжем. Подібні поїздки та емоції надихають на тривалий час, закладають підґрунтя для підкорення нових спортивних вершин в офіційних матчах та турнірах.

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери