«Діназ» виграв футбольну лотерею у «Кристалу»

Середа, Серпня 21, 2019 - 08:30

Вишгородці вийшли у наступний етап Кубку України.

Кубок України. Перший попередній раунд

«КРИСТАЛ» (Херсон) – «ДІНАЗ» (Вишгород) – 1:1 (основний час та додатковий час), по пенальті – 2:4.

Пенальті реалізували: Цой, Лаптєв  – Ічанський, Гарбар, Бриженко, Марченко. Не реалізували: Барладим (воротар), Кучер (воротар) – Волошин (мимо).

Голи: Барладим (43) - Прима (90).

«Кристал»: Сидоренко, Мілєсін, Малиш, Лаптєв, Решетов (Крутін, 90+3), Кучер, Кірєєв (Цой, 57), Бондаренко (Гливий, 72), Мартян (Черкашенко, 111), Апостолюк, Барладим (к). Запасні: Герасименко, Жовтюк. Тренер: Едуард Ховров.

«Діназ»: Крикнін, Крохмаль, Корешков, Волошин, Гарбар, Петренко (к) (Авдалян, 52, Марченко, 102), Ічанський, Бриженко, Бовтрук (Чернишов, 68), Липовий (Прима, 89), Каркошкін. Запасні: Крупниченко, Капанистий. Тренер: Володимир Бондаренко.

20 серпня. Херсон. Стадіон «Кристал». 1 100 глядачів. Арбітр - Поліщук М.П. (Кривий Ріг), асистенти арбітра - Башкіров Д.Є. (Донецька обл.), Можарівський М.Р. (Одеса), четвертий арбітр - Марулін С.Ю. (Херсонська обл.), спостерігач арбітражу - Маньковський О.Ю. (Одеса). Делегат УАФ - Калита М.Г. (Миколаїв). 

Попередження:Апостолюк (9), Кучер (29), Решетов (81), Мартян (85) - Крохмаль (1), Авдалян (55), Ічанський (75).

Вилучення: Крохмаль (119, повторне попередження).

Дебютний поєдинок «Діназу» в першому попередньому етапі Кубку України завершився тріумфом. Наша команда в серії післяматчевих пенальті здолала херсонський «Кристал». Сто двадцять хвилин ігрового часу переможця не виявили і все вирішувалося у вечірніх сутінках в футбольній лотереї.

Зазвичай, колективи нижчих дивізіонів не декларують грандіозних завдань в цьому турнірі, діючи за принципом «тут і сьогодні» й вирішуючи все крок за кроком. «Діназ» та «Кристал» не стали виключенням. Вишгородці, провівши в дорозі біля десяти годин, дісталися херсонського стадіону менше ніж за годину до початку зустрічі. Одразу ввійти з коліс в гру їм було непросто, тому не дивно, що в першому таймі вони не включали високих швидкостей. До того ж, і тридцятиградусна спека не сприяла цьому. Як гостям, так і господарям. Загалом нічийний перший тайм обернувся радістю для «Кристалу» та прикрістю для «Діназу» за дві хвилини до перерви. Голкіпер Іван Крикнін не зумів зафіксувати м’яч в руках і Андрій Барладим першим встиг на добивання, спрямувавши шкіряну кулю під перекладину.

Друга сорокап’ятихвилинка видалася набагато емоційнішою і з великою кількістю гольових моментів. Спека спала, команди розігналися й почали раз за разом накочувати атаки то на одні, то на інші ворота. Відкритим футбол повністю не став, але емоції у вболівальників та на лаві запасних виливалися через край. І чим ближче наближалося завершення основного часу, тим більш агресивними ставали атаки вишгородців. Подеколи вони настільки відверто йшли вперед, що в обороні утворювалися «дірки», в котрі раз за разом почали приникати гострі контратаки «Кристалу». Благо, індивідуальна майстерність херсонських футболістів не дозволила їм довести все до логічного завершення.

Натомість, Володимир Бондаренко дістає з кишені неймовірного козира в особі досвідченого помічника і граючого тренера Дмитра Прими, який в офіційних матчах виходив на поле ще минулої осені. О, диво… Джокер виявився надзвичайно фартовим. З’явившись на полі на 88-й хвилині, він першим же дотиком до м’яча зумів у метушні в карному майданчику «Кристалу» проштовхнути його в сітку. Емоції гостей вихлюпувалися так, що вони добряче затиснули в обіймах партнера. Тут вже не було поважного «Анатолійович», а неймовірно дружнє та ейфорійне «Дімон».

Ось так, уникнувши поразки в основний час, «Діназ» відтермінував визначення переможця ще, як мінімум, на тридцять хвилин додаткового часу. Психологічна перевага тепер була на боці гостей і вони намагалися нею скористатися. Але й господарі, хоча й отримали удар нижче пояса, не впали на коліна. Внутрішня напруга зросла і команди, шукаючи шлях до воріт суперника, намагалися ретельно охороняти власні. Врешті-решт все довелося вирішувати в серії післяматчевих пенальті.

До речі, в цей час місцевий стадіон, на якому освітлення вже нема мабуть років двадцять, почав поступово поринати в напівтемряву. Тому арбітри одразу перейшли до процедури виконання одинадцятиметрових. Діназівці Сергій Ічанський, Олександр Гарбар, Олексій Бриженко та Артем Марченко чітко реалізували свої удари, а Іван Крикнін вгадав напрямок всіх чотирьох пострілів гравців «Кристалу». Два з них він зумів відбити, значною мірою ставши одним з головних творців перемоги «Діназу» в футбольній лотереї.

Що ж, наша команда витягнула щасливий квиток у Херсоні, але тим самим влаштувала собі напружений двотижневий ігровий цикл «через два дні на третій». Вже сьогодні, 21 серпня, відбудеться жеребкування другого попереднього раунду Кубку України, де й визначиться черговий суперник. Матчі цього етапу призначені на 27 серпня. Також до кінця місяця має відбутися ще два тури регулярного чемпіонату. 24 серпня «Діназ» прийматиме в Демидові «Полісся», а 31 серпня туди ж завітає ФК «Калуш».     

Більше фотографій та відео дивіться на офіційній клубній сторінці в соціальній мережі FB та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери