«Діназ» вдруге в сезоні подолав «Рубікон»

Субота, Жовтня 24, 2020 - 18:48

Два м’ячі у ворота суперника діназівці забили в більшості.

«ДІНАЗ» (Вишгород) – «РУБІКОН» (Київ) – 2:0

Голи: Чепурненко (59, з пенальті), Бафталовський (69).

«Діназ»: Крикнін, Банасевич, Гарбар (Ізотов, 90), Помазан, Корешков (Волошин, 32), Чепурненко, Бриженко (А.Марченко, 62), Бовтрук (Авдалян, 64), Бафталовський, Брижчук, Кірієнко (Апанчук, 60).

«Рубікон»: Майборода, Боровик, Швець, Куноун, Нестеренко (О.Марченко, 65), Цурупін, Глущук, Шишкін, Зарічнюк, Коверник (Шутенко, 86), Тищенко (Могіль, 79).

Попередження: Гарбар (15), Бриженко (37), Помазан (57), Бафталовський (67), А.Марченко (72) – Куноун (6), Коверник (36), Шишкін (41), Тищенко (57), Нестеренко (58).

Головний арбітр – А.Воєвода (Дніпро), асистенти – П.Супрунюк (Волинська область), Д.Потькало (Полтава). Четвертий арбітр – С.Дубиковський (Київська область). Спостерігач арбітражу – С.Боклажко (Київ).

24 жовтня. Демидів. Стадіон «Діназ». + 21 С.

Те, що матч з «Рубіконом» для «Діназу» буде складним не варто було, як то кажуть, і до бабки ходити гадати. Схоже, протистояння цих команд починає переростати в таке собі принципове дербі двох колективів з Київщини. Обидва лишень недавно отримали статус професіоналів (діназівці на рік раніше) і виношують серйозні футбольні плани. Якщо вишгородці декларують перемогу в кожному матчі, то кияни, котрі нещодавно запросили в якості головного тренера Сергія Литовченка, вже оголосили, що їх мета – путівка до Першої ліги.

Напередодні поєдинку команди розташувалися поряд в турнірній таблиці. Хоча це становище було ситуативним, адже «Діназ» мав на дві гри менше від свого суботнього суперника. Відтак, переможець, без сумніву, гарантував собі значне покращення в турнірній таблиці. На це команди й налаштовувалися.

Кадрові проблеми були в обох клубів. У «Рубікону» з різних причин не змогли вийти на поле два гравці основи Вадим Новиков та Артем Дерев’яго, у «Діназу» пропускав матч дискваліфікований центральний захисник Володимир Дмитренко. Якщо наставник гостей опустив нижче екс-гравця вишгородського клубу Богдана Швеця, то коуч господарів перемістив у центральну зону захисту Романа Помазана. І варто відзначити, що саме оборона обох команд в першому таймі продемонструвала свою впертість. Хоча вже на другій хвилині Євген Чепурненко почав зі своїх фірмових штрафних обстрілювати ворота суперника. Правда, ось точності не вистачало. Як і Вадиму Бовтруку, котрий на 21-й хвилині наніс небезпечний удар здалеку, котрий не досяг цілі.

А між цими двома моментами був хороший шанс забити у гостей. На 10-й хвилині Максим Тищенко отримав пас від партнера, вискочив віч-на-віч з Іваном Крикніним і пробив мимо воріт. Взагалі певний дисбаланс в обороні «Діназу» змусив головного тренера Володимира Бондаренко ще до перерви піти на кардинальні зміни і після 30-ї хвилини замість Валентина Корешкова на поле вийшов Андрій Волошин. Він зайняв позицію центрального захисника, а на лівий фланг оборони перемістився Роман Помазан.

В цілому гра «Рубікону» другим номером прогнозувалася. Питання було тепер в тому, наскільки вдало «Діназ» зуміє скористатися своєю територіальною перевагою і не прогавити гостру контратаку суперника. До перерви монотонне розхитування захисних редутів гостей великого ефекту не мало. Вишгородцям явно не вистачало нестандартних рішень і гострих підключень з глибини. Ті спроби, які вони робили виявилися не такими вже й небезпечними.

Що сказав у перерві своїм підопічним Володимир Бондаренко залишається за закритими дверима роздягальні, але вже на 49-й хвилині ледве не забив Антон Брижчук. Вдало зігравши в «стінку» з Ігорем Кірієнком, лівий хав «Діназу» вийшов на ударну позицію і… не повірив, що він один й ніхто його не атакує. Миттєве знітення, метушня і далі слабенький та неточний удар у бік воріт. За хвилину Брижчук сам трішки неточно віддавав передачу на Кірієнка, котрий виконував забігання, і Богдан Швець вибиває м’яч на кутовий. Тут же Чепурненко подав від прапорця й захисники «Рубікону» вибили м’яч з власного воротарського майданчику.

А на 57-й хвилині стався один з ключових епізодів матчу. У боротьбі з Романом Помазаном в центрі поля рубіконівець Сергій Шишкін наніс мікротравму нашому захисникові й отримав другу жовту картку, яка миттєво перетворилася на червону. На полі зчинилася суперечка, яку арбітр заспокоїв, показавши Максиму Тищенко «гірчичник» за незгоду з його рішенням.

Покарання не змусило себе довго чекати. Вже через хвилину Андрій Нестеренко на вході у карний майданчик рукою перервав політ м’яча після удару Євгена Чепурненка і суддя спочатку показав жовту картку захисникові «Рубікону», а потім призначив пенальті. Удар з одинадцятиметрової позначки все того ж таки Чепурненка був точним – 1:0.

Намагаючись освіжити атаку, наставник діназівців випускає на поле замість форварда Ігоря Кірієнко «свіжого» Олександра Апанчука. І той першим же дотиком ледве не виводить на ударну позицію Вадима Бовтрука – трішки неточний пас. За хвилину Вадим отримує травму і змушений поступитися місцем на полі Тамазу Авдаляну. В ці хвилини ігрова перевага господарів дуже відчутна. Вони розуміють, що потрібно закріпити свій успіх другим взяттям воріт аби уникнути нервовості на останніх хвилинах. І це вдалося Артему Бафталовському, котрий з правого флангу змістився в центр і низом пробив у ближній кут.

Комфортний рахунок додав «Діназу» впевненості. Вони почали навіть розігрувати стандарти, як це відпрацьовували на тренуванні. Після чергової передачі з кутового Євгена Чепурненка зльоту пробивав по воротах Олександр Гарбар, але постріл заблокував хтось із захисників «Рубікону». Тут же Артем Бафталовський гостро прострілив вздовж воріт і в останню мить гравець гостей зумів відправити м’яч подалі за бокову лінію, не дозволивши замкнути цю атаку Антону Брижчуку

Компенсовані арбітром п’ять хвилин принесли неприємність для Тамаза Авдаляна, котрий травмував вже пошкоджене коліно. Він навіть не зміг сам залишити поле, а лишень з допомогою партнерів. Схоже, що креативний півзахисник вибув на тривалий час.

За рівних складів дві хвилини господарі не мали особливих проблем і чітко довели матч до перемоги. Трудові три очки, безумовно, потішили прихильників команди. Хоча у наставників є певні претензії щодо якості дій підопічних. Утім, інакше й бути не може, адже удосконаленню нема меж. Особливо в плані індивідуальної футбольної майстерності.

«Діназ» поки залишився на п’ятій позиції в турнірній таблиці, але вже впритул наблизився до щільної групи лідерів. Наступної суботи, 31 жовтня, на нашу команду чекає зустріч з лідером групи «А» - «Епіцентром» з Дунаївців. Напевно, це буде найважливіше осіннє випробування для команди Володимира Бондаренка.     

Всі новини оперативно. Приєднуємося й запрошуємо друзів!!!!!!!!!!!! https://t.me/FCDINAZ

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери