«Діназ» підстрілив сумську «Барсу»

Вівторок, Листопада 6, 2018 - 09:48

В чемпіонаті України вдома наші юнаки обіграли сильного конкурента.

Принципові поєдинки в неділю провели юнацькі команди футбольної академії «Діназу», котрі виступають в чемпіонату України. В Демидові вишгородці в двох матчах поклали на лопатки «ОЛІСП Барса» з Сум.

«Діназ» U-17 не залишив сумчанам жодних шансів на перемогу, розібравшись з ними 5:1. Вже в першому таймі господарі тричі вразили ворота опонента. Відкрив рахунок Москальчук, котрий з лінії карного майданчику поцілив у «дев’ятку» після відкидання м’яча Клименком. Згодом діназівці розіграли кутовий і Донець виконав подачу, на яку відгукнувся активний Клименко. Він знову не став розбиратися з суперником сам, а, помітивши вільного Орлача, поділився м’ячем, котрого партнер прицільно спрямував в сітку. Наприкінці тайму наша команда забила втретє. На цей раз центральні захисники організували швидку контратаку і довгою передачею знайшли попереду Жовтенко, а той в свою чергу помітив Добровольського, який метрів з 25-ти поцілив у ціль.

По перерві діназівці довели свою перевагу до п’яти голів. Знову гостра контратака стала запорукою успіху команди. Москальчук помітив на вістрі атаки Жовтенко і віддав розрізну передачу. Атакуючий півзахисник «Діназу» U-17 двічі обіграв захисника  й лівою пробив точно в дальній кут. Невдовзі він записав в свій актив дубль. Лиш за три хвилини до завершення поєдинку «ОЛІСП Барса» провела гол престижу.

«Діназ» U-17: Рудяк, Ізотов, Зінченко, Воронін, Донець, Добровольський, Москальчук, Орлач, Лисневич, Жовтенко, Клименко. Заміни: Скляров, Бельшев, Семененко, Гриненко.

«Команда класно провела перший тайм і не дозволила «Барсі» створити хоча б напівмомент біля наших воріт, - говорить наставник діназівців Олександр Гончаров. – А суперник, варто відзначити, до цього дня мав в своєму активі тільки одну поразку від київського «Чемпіону». Вже з перших хвилин ми застосували високий пресинг, зустрічаючи «Барсу» на її половині поля і вдало використали свої шанси. В другому таймі, коли рахунок став 5:0 на нашу користь, трішки розслабилися і пропустили необов’язковий м’яч. Хотів би відзначити дії Клименко в цьому матчі, який хоч і не забив сам, але виконав величезний об’єм дуже корисної роботи на полі. Також чудово й активно відіграв весь матч Добровольський».

Зустріч «Діназу» U-15 з «ОЛІСП Барса» принесла мінімальну перемогу вишгородцям з рахунком 2:1. Двічі засмучував суперників Пінчук. І обидва голи він провів головою після хороших передач партнерів. У першому таймі в ролі асистенту виступив Ковальов, а в другому Калашнік метрів з тридцяти силовою подачею спрямував шкіряну кулю на голову Пінчуку. Гості скоротили розрив за сім хвилин до фінального свистка і намагалися за рахунок колективного тиску уникнути поразки, та оборона діназівців витримала цей тиск. До того ж, господарі ледве самі не спіймали гостей на швидких контратаках – в завершальній стадії просто не вистачило майстерності.

«Діназ» U-15: Бойко, Чередник, Нижник, Віхляєв, Калашнік, Крижановський, Маткевич, Ковальов, Гунявий, Андрющенко, Пінчук. Заміни: Кузуб, Саленко, Новік, Савинець, Крікужас.

«Це був матч проти одного з лідерів нашої групи і ми налаштовувалися відповідним чином, - сказав Олександр Гончаров. – Як на мене, «Барса» десь трішки недооцінила нас, подивившись на різні результати, з якими ми завершували попередні матчі. Тоді у нас були кадрові проблеми, а зараз ніби все стабілізується. Перший тайм ми провели на хорошому рівні, у другому трішки «підсіли» і стала виникати напруга. Впевненості нам додав і сейв Бойко, коли він ліквідував вихід один на один. Також хотів би відзначити пару наших центральних захисників - Чередника та Нижника, які вміло розбиралися з потужним форвардом сумчан. Особливо в кінці гри, коли гості просто полізли всією командою на наші ворота».  

На кілька днів раніше ці ж команди в чемпіонат області зустрілися зі ставищенським «Любомиром». «Діназ» U-15 вже в першому таймі пропустив від своїх суперників два голиа а надалі так і не зміг мобілізувати морально-вольові ресурси й поступився з рахунком 0:2. Гості переграли нашу команду перш за все за рахунок самовіддачі та чудового контролю м’яча. А ось наші лідері провели зустріч значно нижче своїх можливостей і не змогли навіть реалізувати ті кілька моментів, які вони мали впродовж гри. До того ж, кадрові проблеми виявилися настільки вагомими, що підсилити гру в ході поєдинку виявилося просто ніким.

«Діназ» U-15: Кочубей, Сологуб, Башук, Довгань, Ляхович, Чередник, Нижник, Калашнік, Прочанкін, Меда, Костюченко.

Не зумів здобути заповітні очки в поєдинку проти «Любомиру» і «Діназ» U-17, поступившись 2:3. Знову ставищенці двічі розписувалися у воротах вишгородців у першій половині. При цьому відкрили рахунок в матчі вони коли секундна стрілка ще навіть не завершила перше коло, а подвоїли його на п’ятій хвилині. По перерві «Любомир» втретє засмутив діназівців і тільки після цього знизив темп та дозволив трішки вирівняти гру. Завдяки цьому діназівці забили двічі. Спочатку Орлач реалізував вихід віч-на-віч, а потім Клименко розібрався із захисниками на куті карного майданчику, трішки зрізав кут і по дузі спрямував м’яч в дальню «дев’ятку», знявши там давнішню «павутину». На більше у «Діназу» U-17 просто не вистачило снаги, хоча чудові шанси забити мали Косенко, Потебенько та Клименко.

«Діназ» U-17: Напісочний, Александров, Ковшун, Панасюк, Потебенько, Костюкевич, Гриценко, Сіриця, Півень, Скляров, Орлач. Заміни: Пальчевський, Клименко, Косенко.

Ще один склад «Діназу-2003» (тренер Юрій Климовський), який виступає у вищій лізі чемпіонату Києва в напруженій боротьбі здобув вольову перемогу над ДЮСШ-26 – 3:2. Обидві команді продемонстрували відкритий атакуючий футбол і порадували вболівальників та наставників хорошими голами. Першими відзначилися гравці ДЮСШ-26, котрі на восьмій хвилині вдало виконали стандарт і відкрили рахунок. По перерві діназівці додали в активності і три м’ячі стали запорукою їх загального успіху. Дубль в цьому поєдинку в свій актив записав Гасімі, ще один точний удар зробив Добровольський. Лишень на другій доданій хвилині кияни трішки скоротили розрив, але на більше у них просто не вистачило часу.

«Діназ-2003»: Рудяк, Воронін, Алексеєнко, Семененко, Прощаков, Зінченко, Москальчук, Войченко, Добровольський, Донець, Гасімі. Заміни: Науменко, Кружков, Войтенко, Гавриш. Яворський.

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери