«Діназ-2009» вдало виступив у Полтаві

Вівторок, Червня 18, 2019 - 08:37

Діназівці в чудовому настрої завершили турнір.

«Діназ-2009» (тренер Геннадій Каплунов) взяв участь у традиційному турнірі пам’яті президента ФК «Ворскла» Олега Бабаєва, який пройшов у Полтаві. І нехай наша команда не отримала медалей, але той неоціненний досвід, який здобули юні вихованці академії, безперечно, сприятиме їх подальшому футбольному зростання. Отож, по-порядку про участь у цих змаганнях.

У перший поєдинку групового турніру наша поступилася полтавській «Ворсклі» з рахунком 1:6. Полтавчани впродовж всієї гри намагалися підтримувати темп за рахунок якісних замін. Це в першому таймі двічі їм принесло успіх. По перерві господарі турніру не знизили темп і в кінці поєдинку дотиснули діназівців, провівши три голи перед фінальним свистком.
Цього ж дня аби відновитися після напруженого матчу вишгородці відправилися на річку Ворскла, де вдосталь покупалися й зарядилися новими позитивними емоціями перед черговою футбольною битвою.  

Далі на лопатки було покладено киян. «Діназ-2009» - «Зміна-Оболонь» - 3:0.
Вже в першому таймі діназівці тричі зуміли вразити ворота суперника. Відкрив рахунок на 4-й хвилині Богдан Хміль, головою спрямувавши м'яч в ворота після подачі кутового. В середині тайму два дальні точні удари Максима Ощенко та того ж Богдана Хміля закріпили перевагу вишгородців. Другий тайм виявився дуже складним, бо довелося більше уваги приділяти обороні. Наш захист зіграв надійно й будь-які спроби киян врятувати матч не принесли їм успіху.

Далі тиску діназівців не витримали харків’яни. «Діназ-2009» - ФШ «Харків» - 2:0. Матч відбувся під пекучим полуденним солцем. В першому таймі відзначився Максим Ощенко, який не розгубився в карному майданчику суперника і розстріляв харківські ворота з двох метрів. Після короткого відпочинку діназівці зуміли спіймати опонентів на швидкій контратаці. Віталій Каплун із зони захисту довгою передачею знайшов попереду Богдана Хміля, котрий вийшов на побачення з голкіпером й чітко поставив переможну крапку.

Таким чином, «Діназ-2009» посів друге місце в групі «А» і згідно регламенту змагань боровся за 5-8 місця. В першому півфіналі цієї категорії підопічні Геннадія Каплунова зустрілися з клубом «Інтер» (Дніпро), який фінішував другим у групі «Д». Інший півфінал склали «Авангард» (Краматорськ) – «Арсенал» (Київ).

«Діназ» (Вишгород) – «Інтер» (Дніпро) - 2:2 (по пенальті перемогу здобув «Інтер»)
Пропустивши гол на початку матчу, діназівці ще до перерви зуміли не тільки зрівняти рахунок, але й вийти вперед. Два точні удари зробив Богдан Хміль. Підопічні Геннадія Каплунова мали можливість по перерві збільшити свою перевагу, але не реалізували гольові моменти. Натомість дніпряни за п'ять хвилин до фінального свистка встановили рівновагу. Вони вдало виконали штрафний. 
Серію післяматчевих пенальті краще реалізував «Інтер». У другому матчі «Авангард» (Краматорськ) обіграв «Арсенал» (Київ) з рахунком 3:0.

Матч за сьоме місце. «Діназ-2009» (Вишгород) - «Арсенал» (Київ) - 2:2 (по пенальти 3:2 на користь діназівців). Забивши два м’ячі на початку гри (дублем відзначився Богдан Хміль), вишгородці змушені були тримати «оборону Севастополя», але все ж таки дозволили супернику зрівняти рахунок. Зате Фортуна посміхнулася нашим хлопчикам в серії післяматчевих пенальті. Свої удари реалізували Ярослав Сингаївський, Ілля Куковенко та воротар Єгор Шаповалов, який спочатку парирував постріл суперника, а потім реалізував свій.

В підсумку «Діназ-2009» посів сьоме місце з 16 команд, а Богдан Хміль в 5 матчах забив 7 м’ячів і став найкращим бомбардиром клубу на цьому турнірі.

«Хочу відзначити характер команди у матчах з дуже сильними суперниками, - сказав тренер Геннадій Каплунов. - Молодці хлопці, витримували темп гри в таку неймовірну спеку. Всі виклалися на сто відсотків. В тому числі й наша шаленна група підтримки, яка не замовкала ні на хвилину. Їх внесок на цьому турнірі також дуже вагомий».

На фото: 1 ряд – Артем Пономаренко, Іван Рябцев, Єгор Шаповалов, Віталій Каплун, Тимофій Сердюк, Архип Сердюк, Ярослав Сингаївський. 2 ряд – Лев Дегтяренко, Максим Ощенко, Роман Власюк, Ілля Куковенко, Максим Білюк, Богдан Хмиль, Діма Брагарник. 3 ряд - Василь Пономаренко, Светлана Ощенко, Наталя Каплун, Ольга Сердюк, Леся Куковенко, Анатолій Билюк (барабанник), Геннадій Каплунов (тренер).

Більше фотографій та відео дивіться на офіційній клубній сторінці в соціальній мережі FB та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери