«Діназ-2» створив сенсацію, обігравши лідера

Субота, Травня 18, 2019 - 19:26

Наша команда заслужено поклала на лопатки «Меліоратор».

«ДІНАЗ-2» (Вишгород) – «МЕЛІОРАТОР» (Буча) – 1:0

Гол: Костюшко (49).

«Діназ-2»: Прудніков, Заїка, Малинич (Хаджинов, 46), Лаврінченко (Дорошенко, 69), Костюшко (Шамрай, 82) , Литченко (Клименко, 90), Зубленко, Ходаківський (Подоль, 82), Александровський, Блазунь, Чернишов (Пелагенько, 88).

«Меліоратор»: Яковчук, Марчук, Нестерчук, Нагорняк, Змієвець (Мельник, 83), Парубець, Гайдук, Басалкевич, Скуратівський, Гарасюта (Дубас, 52), Джикія (Рижук, 46).  

Такого не чекав ніхто. Ні відверті песимісти, ні найпалкіші оптимісти резервістів з «Діназу-2». Підопічні Анатолія Блазуня цілком заслужено і тактично грамотно поклали на лопатки лідера чемпіонату. Хоча, якби хтось на початку чемпіонату сказав, що це буде сенсацією, то футбольні люди області тільки б покрутили пальцем біля скроні. Але за теперішньої ситуації, коли вишгородці програвали майже всім підряд, а бучанці раз за разом здобували перемоги і вийшли в одноосібні фаворити турніру, це виглядало трохи нелогічно.

Утім, чого гріха таїти. У складі другої діназівської команди з кожним туром ставало все більше й більше представників першого колективу, котрим потрібна ігрова практика, і завдання котрих було підсилити міць «Діназу-2» у чемпіонаті області. До пори до часу їм не вдавалося досягати результату. Чи то найстрій був не той, чи тактичне виконання шкутильгало, чи ще якась причина. Але факт залишався фактом. І ось, вдруге в цьому сезоні «Діназ-2» прорвало. Спочатку це сталося в поєдинку з «Патріотом», тепер в матчі з «Меліоратором».

Все з перших хвилин господарі постаралися захопити ігрову та територіальну ініціативу. Попервах несміливо, а далі все частіше й частіше йти вперед. Не вистачало лишень прицільних ударів по воротам. Але поступово діназівці знайшли найбільш слабке місце в обороні «меліораторів». Воно виявилося на лівому фланзі оборони гостей. І саме з цього краю почали виникали загрозу воротам гостей. Кілька проходів та завершальних подач-прострілів з правого флангу атаки серйозно піднімали градус напруги у карному майданчику опонента. І частенько в їх завершальній стадії опинявся новачок «Діназу-2» Денис Костюшко, але то захисники бучанців блокували удари, то діназівець бив неточно. Гості лишень на 31-й хвилині спромоглися на перший удар по воротам господарів. Врешті-решт глядачі так і не побачили голів у першому таймі, хоча за гольовими моментами рахунок був 3:1 на користь діназівців.

Зате на початку другого тайму Костюшко таки зміг досягти свого, відправивши м’яч з середньої дистанції у правий нижній кут. За дві хвилини Руслан Зубленко, котрий набирає ігрову практику після травми, зобов’язаний був подвоювати перевагу команди, але з «вбивчої» позиції головою спрямував м’яч вище перекладини. Такий початок додав упевненості господарям і вони заграли ще солідніше. Натомість «Меліоратор» спробував реанімувати свої дії попереду. Не вийшло. Оборона «Діназу-2» цього дня не припустилася фатальних помилок і ліквідовувала будь-які потуги суперника.

Цей успіх дозволив підопічним Анатолія Блазуня залишити останній рядок в турнірній таблиці і з хорошим емоційним зарядом готуватися до кубкового поєдинку проти «Патріоту». Він відбудеться в суботу, 25 травня, на «Лютіж Арені».   

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери