Чемпіона країни коронували в Лютежі

Понеділок, Вересня 23, 2013 - 15:12

На головному стадіоні популярного вишгородського клубу «Діназ» відбувся суперфінальний матч аматорської першості України.

Стадіон «Діназ» у Лютежі гостинно прийняв оржівський ОДЕК і «Рух» з Винників. Найсильніші аматорські клуби країни представляють Рівненську та Львівську області відповідно.

В обох колективах були й колишні професіонали, зокрема добре знані й на Київщині Сергій Даниловський, Костянтин Деревльов, Любомир Іванський і Олег Шептицький з «Руха» та Юрій Федосенко і Андрій Паршиков з Оржева.

Пролог до матчу виграли дружні та завзяті симпатики з Рівненщини. Зате ігровий дебют — хлопці з Винників: м`яч після флангового проходу забив Святослав Козловський. Однак уже в компенсований арбітром Іваном Бондарем час першого тайму номінальні господарі (ними були футболісти клубу ОДЕК) поновили матеріальну рівновагу. Це Роман Савицький виграв боротьбу на «другому поверсі» після подачі стандарту.

«Рух» мав кращий вигляд у першому таймі. По перерві гра вирівнялася. Перший додатковий тайм значно сильніше провів ОДЕК. А потім протистояння знову стало відносно рівним, і таки довелося бити післяматчеві пенальті. Драматургія цього раунду виявилася закрученою, немов блискучий детективний роман. Спочатку схибили оржівці. Потім — аж двічі! — винниківці. Затим знову оржівці. А в шостій спробі доля посміхнулася команді ОДЕК, яку тренує знаменитий хавбек «Чорноморця» союзних часів Григорій Шаламай.

Київщина футбольна не зосталася стороннім спостерігачем на святі народної гри. Гості подякували президентові ФК «Діназ» Василеві Наливайку за гостинність. Нагороди переможцям і призерам вручав перший віце-президент Асоціації аматорського футболу країни васильківець Олександр Каденко. Спостерігачем арбітражу був інспектор КОФФ Ігор Іщенко. А вів урочистості на стадіоні «Діназ» у Лютежі заступник голови Київської обласної федерації футболу, заслужений журналіст України Валерій Валерко.

Інформ-служба КОФФ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери