Боротьба за медалі обласного чемпіонату загострюється

Неділя, Вересня 16, 2018 - 08:29

Розрив між фаворитами скоротився після осічки «Діназу» в Шпитьках.

«ДЖУНІОРС» - «ДІНАЗ» - 4:2

Голи: Апанчук (7), Понєжда (35, з пенальті), Ятленко (37), Скороход (66) — Ічанський (6, 45+2).

«Джуніорс»: Тимошенко, Понєжда (Самар, 46), Ятленко, Галич (Левенець, 57), Аратюнян, Резекідзе (Заєць, 63), Стребков (Колесник, 46), Кривошеєнко, Костяний (Торшин, 79), Скороход, Апанчук. 

«Діназ»: Крупниченко, Крохмаль (Ізотов, 81), Фурсенко, Волошин, Корешков, Безпалий,  Прима (Долгоп‘ятов, 65), Ічанський, Каркошкін, Марченко (Мироненко, 72), Долженко (Литченко, 58).

В суботу на новій сільській арені зі штучним покриттям «Колос» в Шпитьках відбулася битва за шість очок. Принципове протистояння виграв «Джуніорс» і скоротив відставання від нашого «Діназу» (тренер Володимир Бондаренко), котрий йде на другій позиції вищої ліги чемпіонату Київської області до двох очок. Тепер боротьба за комплекти медалей сезону-2018 загострюється ще більше, адже відтак спокійно не може почуватися й бзівський «Авангард», якому на п‘яти наступають вже кілька колективів.
Те, що гра з «Джуніорсом» буде складною розуміли всі гравці «Діназу», й налаштовувалися відповідним чином. Принциповість поєдинку підтверджувалася й призначення головним арбітром Сергія Бойко, одного з кращих суддів регіону. До того ж, поспостерігати за матчем завітав куратор змагань Валерій Валерко і, як завжди, вболівав за своїх підопічних президент «Діназу» та виконавчий директор КОФФ Василь Наливайко. Приїхав підтримати друзів і динамівець Олег Гусєв.
Емоційний заряд гостей вже на 6-й хвилині приніс результат. Марченко навісив зі штрафного, а новачок «Діназу» Сергій Ічанський у стрибку піймав м‘яч в найвищій точці і головою, немов цвяха, ввігнав його в сітку воріт. Та поки вишгородці переживали радісні емоції шпитьківці швиденько розіграли з центру і тут же встановили рівновагу. Відтепер саме їх заряд різко пішов вгору, а діназівців немов паралізувало током. У нашої команди знизилася ефективність атакуючих дій (хоча вони старалися прорватися до воріт «Джуніорсу») і переважно вони загрожували володінням Сергія Тимошенко ударами здалеку. Та постріли Артема Марченко, Сергія Каркошкіна летіли повз ціль. Натомість господарі створили напруження в середині першого тайму, виконавши підряд кілька кутових. В ці хвилини для «Діназу» все обійшлося.
Утім, це було тільки попередження, грім прогримів за десять хвилин. Причому двічі підряд. Спочатку «Джуніорс» заробив пенальті, котрий реалізував Понєжда, а за три хвилини Ятленко скористався неузгодженими Дмитра Прими та Олексія Крупниченко й закотив м’яч в пусті ворота. Під завісу тайму «Діназ» створив кілька гольових моментів біля воріт «Джуніорсу». На 39-й хвилині Артем Марченко вкотре спрямував шкіряну кулю вище воріт, наступний його удар витягнув голкіпер господарів Сергій Тимошенко. Трішки не пощастило Сергієві Долженко, який на 44-й хвилині не зумів замкнути гострий фланговий простріл від Валентина Корешкова. Та все ж на перерву «Діназ» пішов з оптимізмом. На другій доданій хвилині першого тайму Сергій Ічанський (на фото) ударом з лівоі, немов рукою, «зняв павутину» в «дев‘ятці» господарських воріт. 
Гадалося, що після відпочинку діназівці зуміють розвинути цей успіх. І команда дійсно спробувала переламати хід поєдинку й схилити шальки терезів на власний бік, але з цим були незгідні досвідчені підопічні Євгена Чуприни. Вони раз за разом ліквідовували будь-які спроби гостей зрівняти рахунок, а на 66-й хвилині нанесли разючий укол, котрий, як виявилося, закріпив важливу  перемогу «Джуніорсу».
На останніх хвилинах «Діназ» ще мав кілька нагод для взяття воріт суперника та Іван Мироненко пробив з відскоку над перекладиною, а потім Олександр Долгоп’ятов пробив з близької відстані низом точно в руки голкіперу Сергієві Тимошенко, замикаючи поперечну передачу від Олександр Безпалого. 
Що ж, прикро втрачати вагомий гандікап перед конкурентами, але друга позиція «Діназу» у вищій лізі обласного чемпіонату досить тверда і перспективна. Колективу в неділю потрібно мобілізуватися й в чемпіонаті України серед аматорів на власному полі в Демидові розібратися з «Агродімом» з Бахмачу. Початок матчу о 16 годині.

Більше фотографій та відео дивіться на офіційній клубній сторінці в соціальній мережі FB та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери