Як вишгородці підрізали крила «соколам»

Субота, Серпня 8, 2015 - 23:10

У непростому поєдинку чемпіонату області «Діназ» зумів здолати «Сокіл».

«СОКІЛ» (Михайлівка-Рубежівка) - «ДІНАЗ» (Вишгород) – 0:2

Голи: Костяний (26), Пахолюк (44).

«Сокіл»: Саботюк, Самар, Ємелянов, Клименко (Кікош, 56), Омелянов (Поліщук, 53), Омоко, Енок (Шорников, 65), Грипа, Рудюк, Окодува, Сіренко (Фурсенко, 86).

«Діназ»: Копил, Крохмаль, Чуприна, Пономаренко, Влаєв, Бондаренко (Швець, 90), Терещенко (Давиденко, 66), Бляхарський, Пахолюк (Петрук, 64), Костяний (Прима, 64), Костюк (Савенко, 73).

Арбітри: С.Шебек, А.Пошелюзний, К.Чупіс.

Стартовий поєдинок другого кола проти рубежівського «Соколу» склався для вишгородського «Діназу» непросто. Команда зуміла здобути перемогу в два м`ячі, але скільки нервових клітин коштувала перемога наставникам команди…

Ще в першому колі «соколи» завдали чимало проблем підопічним Михайла Стельмаха. Тоді матч в Лютежі завершився вничію (1:1) і рубежівці продемонстрували, що вміють непогано грати. Воно й не дивно, адже в їх складі, окрім любителів, грають два у минулому гравці-професіонали, котрі мають досвід виступів за київське «Динамо» та інші клуби Прем`єр-ліги – Харрісон Омоко та Еммануель Окодува. Утім, на цей раз навіть вони не врятували «Сокіл» від поразки.

Хоча до середини першого тайму захист номінальних господарів (матч проходив на міському стадіоні в Гостомелі) вдало тримався. Правда, варто відзначити, що й «диназівці» чомусь довгенько розкачувалися. Мабуть дається все-таки взнаки тривала перерва в чемпіонаті. Гравцям потрібен час, щоб набрати ігрові кондиції та повністю налагодити колективні дії. Лишень на 26 хвилині вишгородці зуміли відкрити рахунок. Сталося це після того, як Василь Бляхарський прорвався правим флангом, навісив на Романа Пахолюка, котрий головою тут же спрямував м’яч на Вадима Костяного. Наш атакуючий півзахисник ударом в один дотик зумів розпечатати ворота суперника.

«Сокіл» кусався. Ця команда сповідує атлетичний стиль гри, тому захисникам «Діназу» довелося добряче попрацювати аби стримати натиск господарів. А коли все ж таки рубежівці били по воротам, то на останньому рубежі демонстрував свою майстерність наш голкіпер Євген Копил. Не обійшлося у матчі і без жорстких стиків, але, слава Богу, межу дозволеного ні одна, ні друга команди не перейшли.

Остаточно шальки терезів «диназівці» схилили на власний бік наприкінці першого тайму. Сергій Костюк, завдяки власній настирливості, неподалік штрафної обікрав Харрісона Омоко і пробив по воротам. М`яч влучив у стійку і відскочив в поле, де його тут же підхопив Роман Пахолюк (на фото вгорі), зайшов на віраж і чітко забив другий гол.

Безумовно, цей м`яч «у роздягальню» морально підкосив «Сокіл». Після перерви вони збилися на звичайний навал. Особливого конструктивізму та винахідливості у діях господарів не було, тому й загрози біля воріт вишгородців особливих не виникало. Дивно, але значну частину другого тайму «Діназ» також був не схожий сам на себе. Команда почала занадто часто використовувати середні і довгі передачі, намагаючись чим швидше відправити м`яч вперед, а не плести мереживо атак, що їм більш властиво. Утім, навіть при такій грі «диназівці» мали кілька моментів аби збільшити рахунок. В одному з моментів наприкінці гри шкіряна куля просто якимось дивом не влетіла у ворота після сольного проходу Олександра Петрука. Фінальний свисток головного арбітра Сергія Шебека зафіксував «суху» перемогу «Діназу», котра ще на крок наблизила команду до мети.

«Вийшов досить непростий поєдинок, - сказав після матчу головний тренер «Діназу» Михайло Стельмах. – «Сокіл» виявився хорошим суперником, досить добре фізично готовим. Поле трішки вплинуло на гру, все ж таки трава на стадіоні трохи висока і бутси просто провалювалися. Та й нинішня спека дається взнаки для всіх футболістів. Ми сьогодні дуже вчасно забивали голи. Якби пішли на перерву з мінімальною перевагою, то в другій половині було б значно важче. Міг після перерви відзначитися Олександр Петрук, але втратив свій шанс. Розгромний рахунок був би для нас ще більш втішним. Зараз у хлопців буде два дні відпочинку, а вже в середу нас чекає гра проти «Рубіну» (Пісківка) на Кубок області. Потім через два дні з ними зустрічатимемося в чемпіонаті». 

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери