Третя поспіль нічия «Діназу»

Четвер, Квітня 15, 2021 - 18:42

Вишгородці не зуміли перервати безвиграшну серію.

«ДІНАЗ» (Вишгород) – «ПОДІЛЛЯ» (Хмельницький) – 1:1

Голи: Кірієнко (60) – Костенко (51).

На 58-й хвилині Олексій Бриженко («Діназ») не реалізував пенальті (голкіпер).

«Діназ»: Крупниченко, Банасевич, Дмитренко, Трубочкін, Помазан, Бриженко, Белич (Бафталовський, 67), Старенький (Ічанський, 46), Брижчук, Бовтрук (Апанчук, 60), Кірієнко.

«Поділля»: Чуваєв, Корохов, Воловик, Пернацький, Морговський, Пріхна, Ліповуз, Костенко (Панасенко, 84), Савошко (Шпікула, 72), Каверін (Прильопа, 90+3), Карпенко (Салбак, 77).

Попередження: Бриженко (52) – Морговський (57), Пріхна (79).

Головний арбітр – О.Титов (Донецьк). Асистенти – М.Близнюк (Харків), І.Рибченко (Запоріжжя). Четвертий арбітр – Д.Осауленко (Київ). Спостерігач арбітражу – І.Сидорук (Сумська область).

15 квітня. Демидів. Стадіон «Діназ». +15 С.

Для обох команд цей поєдинок був вкрай важливий. Ситуація в турнірній таблиці Групи «А» закручується настільки непередбачувано, що одна-дві осічки можуть когось підняти вгору, а когось відкинути на межу першої п’ятірки. Якщо взимку головними претендентами на підвищення в класі вважалися «Діназ», «Поділля» та «Епіцентр», то весняний спурт «Ужгороду» й галицьких «Карпат» (особливо!) значно підняв шанси цих двох команд. Галичани ж взагалі в п’яти матчах весни не втратили жодного очка й мають відмінну різницю голів 12-2. Це психологічно тисне на конкурентів.

Отож, «Діназ» та «Поділля» виходили на центральний поєдинок туру максимально зконцентрованими й мотивованими. Головний тренер господарів Володимир Бондаренко трішки перекроїв стартовий склад у порівняні з попередній матчем у Вінниці. На позицію центрального захисника зліва перемістився Іван Трубочкін, а його місце зайняв Роман Помазан, котрого «під нападником» замінив Вадим Бовтрук. Правда, уже в другому таймі відбулася рокировка й Іван перейшов на більш звичну для себе позицію.

Наставник гостей Віталій Костишин після яскравої перемоги над «Оболоню-2» вирішив не робити ніяких змін в старті, випустивши на поле з перших хвилин той самий склад. І варто віддати належне, не прогадав. Його підочні третину першого тайму провели неймовірно агресивно і зухвало. Настільки, що мали навіть шанс забити вже на першій хвилині. Але Віталій Каверін, схоже, також не очікував «подарунку» від суперників і м’яч від його ноги відскочив повз ворота. Діназівці відповіли менш агресивно. Хоча було варто приструнити суперника. Натомість «Поділля» спіймало невеликий кураж і хвилин 15-20 мало територіальну перевагу. Їх розвідка боєм завдала клопотів обороні «Діназу», але не більше.

Ближче до середини тайму гра не тільки вирівнялася, але вже вишгородці почали створювати небезпечні моменти біля воріт Олега Чуваєва. Дуже тривожний дзвіночок у його володіннях прозвучав на 29-й хвилині, коли Роман Помазан прийняв м’яч на лівому фланзі атаки, змістився в центр і зробив удар-передачу у бік воріт «Поділля». По дузі снаряд пролетів поряд зі стійкою, так нікого не зачепивши. Але ось чому за п’ять хвилин не переправив м’яч у пусті ворота з півтора метри Сергій Старенький залишається загадкою. Чергова атака «Діназу», Роман Помазан зліва спрямував м’яч в штрафну, де після двох відскоків Максим Банасевич справа зробив простріл вздовж воріт на Сергія Старенького. Останньому потрібно було тільки правильно підставити ногу і відкрити рахунок. Та на нозі «висів» Євген Корохов, який і завадив півзахиснику «Діназу» відзначитися. М’яч від ноги Старенького піднявся так високо, що влучивши у перекладину, відлетів у поле. Хмельничани невдовзі відповіли небезпечним ударом з розвороту Ігоря Карпенко – неточно і безрезультатно.

Та «Поділля» забило після перерви. І відбулося це в досить цікавій ситуації. «Діназ» додав у другому таймі й організував парочку небезпечних атак на ворота суперника. Під час однієї з них Олексій Бриженко, намагаючись пробити через себе, зіткнувся із захисником і впав у карному майданчику, але свисток арбітра промовчав. Натомість хмельничани скористалися кількасекундним ступором діназівців, кинулися у швидку контратаку і не без допомоги захисників команди з Київщини забили.

Одразу після того, як господарі розпочали з центра поля, вони тут же пішли вперед і захисник суперника трішки притримав Олексія Бриженко у своїй штрафній. Свисток рефері прозвучав, але він не вказав на «точку». Навпаки, він показав попередження гравцеві «Діназу» за… симуляцію. Дивне рішення. Та вже за чотири хвилини арбітр не міг прогавити відвертого порушення з боку захисника «Поділля» проти Антона Брижчука. З третьої спроби Титов все ж таки призначає пенальті. Вирок пішов виконувати Олексій Бриженко. Але цю дуель виграв голкіпер Олег Чуваєв.

Якби господарі у цей момент почали посипати голову попелом і кивати на Фортуну, то добра не варто було б чекати. Але розлючені діназівці знову кинулися вперед і за півтори хвилини забили. Атака лівим краєм, м’яч летить у штрафну до Антона Брижчука, котрий п’ятою відкидає його під удар Ігорю Кірієнку прямо по центру. Переможець у номінації «Кращий гравець «Діназу» у березні» підтверджує вірність такого вибору партнерів та вболівальників, чітко спрямовуючи кулю у правий від себе нижчій кут воріт – 1:1.  

З цього моменту команда Володимира Бондаренко заграла розкутіше і з кожною хвилиною агресивніше. Для підсилення атаки господарі випускають на поле спочатку ще одного габаритного форварда Олександра Апанчука, а потім і вертлявого хавбека Артема Бафталовського. Уже неозброєним оком видно ігрову та територіальну перевагу «Діназу». Команда раз за разом накочує свої атаки на оборонні редути «Поділля», намагаючись пробити у них дірку. Здається щось ось-ось вони досягнуть мети, але Чуваєв і К стоять муром.

Не допомагають і стандарти, оборона хмельничан чітко вправляється з такою небезпекою. І все ж «Діназ» дочекався свого «золотого» моменту. На четвертій доданій хвилині на вістрі атаки опинився центральний захисник Володимир Дмитренко і перекинув м’яч повз голкіпера, котрий вискочив на перехват. Здалеку здавалося, що мить і… гол. Та ні. Прокидання було настільки сильним і трішки неточним, що другої спроби підкоригувати політ м’яча в сітку у діназівця вже не було. Снаряд пролетів повз ціль. І за хвилину прозвучав фінальний свисток.  

Нічия потішила конкурентів, але і ще більше заплутала ситуацію у боротьбі за вихід до Першої ліги. Перша четвірка розташувалася дуже щільно. Та й «Епіцентр» у випадку перемог у трьох відкладених матчах може значно покращити своє становище. Наступний тур «Діназ» пропускає, оскільки «Калуш» перед стартом відмовився від участі в турнірі. А 24 квітня на підопічних Володимира Бондаренка чекає побачення у Демидові з «Черніговом». Команді треба переривати нічийну серію!

Всі новини оперативно. Приєднуємося й запрошуємо друзів у підписними клубного Телеграм-каналу!!!!!!!!!!!! 

https://t.me/FCDINAZ_oficial

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери