Шаленний постріл Бафталовського у «дев’ятку» забезпечив перемогу «Діназу»

Понеділок, Липня 26, 2021 - 22:21

Вишгородці мінімально обіграли «Рубікон» в новому чемпіонаті.

«РУБІКОН» (Київ) – «ДІНАЗ» (Вишгород) – 0:1

Гол: Бафталовський (57).

«Рубікон»: Пацкан, Грабовський, Махонін, Давиденко (Шутенко, 74), Покойовий, Марченко, Голуб (Мохначук, 68), Громенко (Близно, 71), Зоренко, Могіль, Бороденко.

«Діназ»: Леванідов, Банасевич, Волошин, Ічанський, Помазан, Чепурненко, Петренко, Бовтрук (Духота, 74; Авдалян, 88), Бафталовський, Старенький, Апанчук (Майборода, 46).

Попередження: Покойовий (29) – Старенький (19), Волошин (27), Апанчук (45+2).

Вилучення: Покойовий (64, «Рубікон», друге жовта картка).

Головний арбітр – В.Файда (Львів). Асистенти – О.Капленко, С.Удовенко (обидва – Кропивницький). Четвертий арбітр – А.Федорук (Київська область). Спостерігач арбітражу – Р.Марченко (Чернігів).

26 липня 2021 року. Щасливе. «Арсенал Арена». +27С.

Матч у Щасливому завершував програму першого туру в групі «А» Другої ліги. Попри те, що останнім часом стало відомо про кадрові пертурбації в складі «Рубікону» і появу в колективі не тільки нових наставників, але й цілої когорти молодих футболістів, легкої прогулянки для «Діназу» не варто було очікувати. Так воно й сталося. Складна мінімальна перевага всього в один м’яч і низка розтриньканих моментів, добряче полоскотали нерви прихильникам та тренерському штабу вишгородців.

У стартовому складі «Діназу» на поле вийшло два новачки – Владислав Леванідов та Євген Чепурненко. Хоча другого навряд чи можна назвати повноцінним новачком, адже він повернувся в клуб після піврічної перерви й одразу зцементував і зв’язав ланки команди в центральній зоні. А ось Влад став одним з героїв матчу, адже саме він на останніх хвилинах зберіг для свого нового колективу перемогу.

Перевага у володіння м’ячем у цій зустрічі в підопічних Володимира Бондаренка виявилася вражаючою - десь 80/20. Але ось реалізація зашкутильгала вже на перших хвилинах, коли під час подачі кутового Євгеном Чепурненко й зкидки головою Олександра Апанчука, не зумів переправити м’яч в сітку на дальній стійці досвідчений Сергій Старенький. Він не встиг згрупуватися і м’яч від Сергія легко прилетів у руки голкіперу «Рубікону» Євгену Пацкану.

Далі - більше. Гості закрутили мереживо довкола карного майданчику господарів, але практично не били по воротам. Три удари в «рамку» за 45 хвилин, та й то не великої гостроти – це не та зброя, котра має привести до солідної переваги. Ще один реальний шанс забити втратили діназівці на 33-й хвилині, коли після поперечного пасу Артема Бафталовського з центру штрафної м’яч у бік воріт покотив Вадим Бовтрук. Шкіряна куля шмигнула поряд зі стійкою, а Сергій Старенький, котрий спішив її підправити в сітку, на мить не встиг, ледве не врізавшись в штангу. Не реалізувавши свої шанси, вишгородці ледве не пропустили під завісу першого тайму, але удар головою невисокого рубіконівця Дениса Голуба виявився також трішки неточним.

У другому таймі Володимир Бондаренко зробив рокіровку, відправивши відпочивати Олександра Апанчука та Сергія Старенького. Замість них з’явилися два дебютанти Сергій Майборода і Юрій Малєй. Майборода міг відзначитися вже на другій хвилині свого перебування на полі, але після його підрізки головою м’яч влучив у перекладину. Та забили не вони. На 57-й хвилині Артем Бафталовський зважився на удар метрів з тридцяти і поцілив точно в «дев’ятку». Шалений гол. Мабуть, якби дати півзахиснику ще сотню таких шансів, то він навряд чи зможе точно повторити свій постріл лівою. Цей гол, безперечно, ввійде до десятки кращих результативних ударів всього чемпіонату.   

Невдовзі «Рубікон» залишився в меншості. За друге попередження змушений був залишити поле екс-оболонець Богдан Покойовий. Відтак, ігрова та територіальна перевага «Діназу» стала просто вражаючою. Вони практично затисли суперника на його половині поля. Та ось прорвати оборонні редути киян ніяк не могли. Все було якось академічно, інертно, не вистачало останнього творчого розрізного пасу. А коли це не проходило, то підсвідомо з’явилася відповідальність за збереження переможного результату.

В кінці гри вишгородці притиснулися до своїх воріт і ледве не поплатилися за це. Вже на другій доданій хвилині лишень відмінна реакція голкіпера Владислава Леванідова, котрий ліквідував вихід віч-на-віч Олега Близно, зберегла для діназівців мінімальну перемогу. Тут же вишгородці кинулися в швидку контратаку з кількісною перевагою і могли забивати вдруге, але воротар Євген Пацкан встиг зреагувати на удар Артема Бафталовського і зачепити м’яч, котрий затим пролетів над перекладиною. Розпорядись півзахисник «Діназу» у цій ситуації трішки краще і у команди був шанс здобути більш вагому перемогу.

У наступному турі «Діназ» вдома прийматиме черкаський «Дніпро». Матч відбудеться в суботу, 31 липня. Зустріч в Демидові призначено на 18 годину.

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери