Олександр Головко - головний тренер «Діназу»

Субота, Лютого 12, 2022 - 01:12
,

Оновлений вишгородський клуб офіційно оголосив про свій вибір.

Український тренер, екс-захисник київського «Динамо» та збірної України Олександр Головко призначений головним тренером клубу Другої ліги ФК «Діназ». Про це у п'ятницю на спеціальній конференції оголосив новий президент клубу Сергій Старенький.

Перед новим керманичем діназівців стоїть непросте завдання - створити боєздатний колектив та продовжити боротьбу за вихід до Першої ліги. Зважаючи на те, що в клубі відбулися серйозні кадрові зміни, досягти цього буде непросто, але Олександр Головко зі своїми помічниками Толятом Шейхаметовим, Олексієм Крупниченко та тренером воротарів В'ячеславом Богодєловим сповнений оптимізму і великого бажання працювати.

«Я сподіваюсь, що зможу виправдати довіру. Роботи, насправді, дуже багато, але добре, що є хороші умови і є клуб, який розвивається уже достатньо довго для того, щоб подорослішати і стати самодостатнім. У спорті все дуже просто: є лише одне перше місце. Усі хочуть, щоб у Вишгороді був футбол високого рівня. Мені буде приємно над цим працювати», - прокоментував своє призначення Головко.

Зазначимо, що Олександр Головко розпочав кар'єру футболіста 1991 року в «Таврії» (Сімферополь) і в її складі в 1992 році став першим чемпіоном незалежної України. 1995 року перейшов до київського «Динамо», в якому відразу почав стабільно виходити в основному складі, а за деякий час отримав капітанську пов'язку.

Згодом у 2004 році прийняв пропозицію продовжити кар'єру в Китаї, де провів півсезону, захищаючи кольори клубу «Циндао Етсонг». Повернувшись до України на початку 2005 року й приєднався до свого «рідного» клубу — «Таврії», у складі якої провів останні півтора сезони своєї кар'єри гравця.

Усього в чемпіонатах України Головко зіграв 319 матчів, чим забезпечив собі місце у символічному клубі Олександра Чижевського — групі українських футболістів, що відіграли понад 300 поєдинків у вищій лізі (Прем'єр-лізі) українського чемпіонату.

У своїй тренерській кар’єрі Головко з 2007 по 2017 роки очолював різноманітні юнацькі збірні України, а у 2015-2018 рр. - молодіжну збірну України. Після цього Головко у 2020 році недовго потренував кременчуцький «Кремінь».

ФК «Діназ» - футбольний клуб з Вишгорода на Київщині, який було створено у 1999 році. Клуб швидко пройшов шлях у професіонали, вигравши усі можливі аматорські трофеї і наразі змагається у групі «А» Другої ліги чемпіонату України. «Діназ» зараз перебуває на четвертому місці і бореться за вихід до Першої ліги. Також стало відомо, що ФК «Діназ», який має розгалужену спортивну інфраструктуру і потужну футбольну академію, передано у комунальну власність Вишгорода.

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери