Олександр Апанчук: «Коли заробляю «точку», то можу пробити пенальті сам»

Вівторок, Червня 8, 2021 - 08:13

Нападник «Діназу» про психологічну яму, кураж та свою мрію.

Форвард «Діназу» Олександр Апанчук роззабивався. В крайніх трьох матчах він провів одразу чотири голи у ворота суперників. Відтак його бомбардирський здобуток нинішнього сезону досяг шести м’ячів. А попереду є ще заключний поєдинок з петропавлівською «Чайкою», який відбудеться вже за два дні. Чим не привід поспілкуватися.

- Саша, ти зараз, як то кажуть, спіймав кураж?

- Кураж – це з точки зору глядачів, бо вони ж бачать тільки вершину айсбергу. А ніхто не знає точно скільки сил, часу та праці ми викладаємо на тренуванні, щоб ось потім так «легко й просто» забивати.

- Зараз відчув впевненість у власних силах?

- Дуже довго не забивав перед «Карпатами», ще аж осінню «Чернігову». Потрапив у якусь психологічну яму. Коли виходив на поле, то дуже хотілося забити і саме це мені заважало. Треба було знайти той момент, який би дозволив трохи скинути цей камінь з плечей і заграти простіше. Радий, що вдалося пройти це.

ЧИТАЙТЕ: «Карпати» розсипалися під тиском «Діназу»

- Виходить допоміг пенальті у матчі з львівськими «Карпатами». Ти одразу сам взявся його виконувати?

- Всі вже знають, що у нас в «Діназі» тренер не призначає перед грою, кому бити пенальті. Правда, є штатний пенальтист Олексій Бриженко, але він перед цим не забив, потім у грі з «Карпатами» (Галич) бив Слава Шевченко, який теж не переграв воротаря. Я ж вийшов на заміну, був свіжим і дуже хотів забити. Тому, коли сам заробив «точку», то взяв м’яч і, хоча на полі був Бриженко, можна сказати, настояв на тому, щоб виконувати удар з одинадцяти метрів. Хотів перервати свою серію безгольових матчів і нікому не віддав м’яч.

- Але ж у футболі є одне неписане правило: «пенальті не б’є той, хто його заробив».

- Не вірю в це і не дотримуюся цього правила. До цього я сам не раз заробляв пенальті і сам же його реалізовував. Пенальті – це фарт. Тут воротар може вгадати, а може й ні. Якщо ти впевнений у собі, то б’єш так, що у голкіпера просто нема шансів парирувати.

- Наскільки часто ти раніше бив з одинадцяти метрів?  

- На професійному рівні не так багато, але ось на аматорському дуже часто. І в звичайних ситуаціях, коли нічого не вирішувалося, і в напружені моменти, коли на останніх хвилинах брав на себе відповідальність, бо потрібно було або вигравати, або добиватися нічиєї. Тоді не тренер несе відповідальність за результат, а вже ти, своїми діями, своїм рішенням. І перед партнерами по команді, і перед вболівальниками.

ЧИТАЙТЕ: Діназівці впевнено обіграли молодих «хрестоносців»

- Три матчі, всі різнопланові голи. Львівським «Карпатам» забив з «точки», луцькій «Волині-2» - двічі головою, «Оболоні-2» - ногою. Як частіше забиваєш?

- Не скажу, що віддаю перевагу одному з компонентів. Хоча маю хороший зріст для нападаючого, але все ж таки більшість м’ячів все-таки забиваю ногою. Чому стало виходити останнім часом? Та це все в комплексі. Але вважаю, що одним з головних є те, що почав більше допрацьовувати після командного тренування самостійно. Тут багато в чому мені допомагає наш тренер Роман Пахолюк, який взимку прийшов у команду. Він індивідуально займається зі мною, підказує такі деталі, на яких раніше просто не акцентував увагу.

- Коли ти забивав «Оболоні-2» на початку другого тайму гол, котрий практично зняв питання про переможця, то відкривався інтуїтивно чи це награно?

- Як центральний нападаючий дуже добре вмію забивати, коли мені м’яч кидають врозріз або за спину, на вихід. Тоді можу прикрити корпусом, видряпати у захисника. У тому епізоді я зробив рух, а Вадік Бовтрук просто помітив це й чітко віддав. З його футбольним досвідом це просто й красиво зробити. Далі вже була моя робота.

- Молодь «Оболоні-2» розпочала агресивно. Відчувалося це?

- Дуже. Порівняно з «Волинню-2», де також виступають молоді футболісти, тут було набагато складніше. Мабуть через те, що окрім молоді в оболонців на поле вийшло кілька гравців, яких «спустили» з першої команди. За рахунок цього у всіх їх додалося впевненості і з’явилося більше агресивності на полі.

- «Діназ» перезимував на першому місці, але весною не досяг свого, не отримав путівку до Першої ліги. Це стало остаточно відомо після засідання ПФЛ, хоча перед тим ходили розмови, ніби варто очікувати розширення Першої ліги. Чи складно налаштовуватися на заключні поєдинки?

- Коли дізналися, що ми вже ніяк не можемо попасти в Першу лігу, то у всіх виник певний ступор. Психологічний. Але тренерський штаб зумів підшукати правильні слова, зробити якісь перестановки в стартовому складі і налаштувати нас боротися до кінця. Є шанс зачепитися за «бронзу», тому битимемося за перемогу і з «Чайкою».

- Чого не вистачило «Діназу» аби вийти в Першу лігу?

- В цілому ми непогано зіграли з лідерами – «Поділлям», «Ужгородом», «Карпатами» (Галич), але «золоті» для нас очки втратили з вінницькою «Нивою» та «Черніговом». Ці дві нічиї виявилися ключовими.

- Який у тебе найпам’ятніший матч за «Діназ» цього сезону?

- Одразу так виділити не можу. Можливо окремо стоїть гра з «Епіцентром» у першому колі, коли у мене була можливість зіграти проти свого брата. Тоді дуже налаштовувався. Але він не вийшов на поле, а ми програли. Хіба що за позитивом для себе виділю матч в Луцьку проти «Волині-2», коли вдалося відзначитися дублем.

ЧИТАЙТЕ: Бафталовський робить дубль, Апанчук знову забиває

- В п’ятницю гра з «Чайкою». Добре знаєш цю команду?

- Не скажу, що дуже добре, але непогано. Певний період з ними тренувався, але з того часу багатьох футболістів вже там нема.

- Забивав їм уже?

- На аматорському рівні, коли грав за «Одек» з Рівненщини.

- Як можна обіграти «Чайку»?

- Показати хороший, атакуючий футбол. Якщо все на полі зробити правильно, з холодною головою і впевненістю, то результат прийде. Треба продемонструвати на полі все, що вміємо і забити. Чим більше…

- Мрія футболіста Апанчука.

- Хочу зіграти якомога на вищому рівні.

- Останній тур чемпіонату, далі відпустка. Які плани?

- Не знаю. Звичайно, хочеться трішки відпочити, зняти напругу після сезону, але у багатьох в команді закінчуються контракти, тому треба буде вирішувати свою подальшу футбольну долю. Ми не виконали завдання і до нас є певні претензії. Мабуть у «Діназі» будуть якісь зміни. Побачимо… Це буде за кілька днів, а зараз треба просто зібратися, зконцентруватися і виграти у «Чайки».    

Всі новини оперативно. Приєднуємося й запрошуємо друзів у підписники клубного Телеграм-каналу!!!!!!!!!!!! 

https://t.me/FCDINAZ_oficial

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

Instagram: fc_dinaz

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери