Кубковий бій з неприємним присмаком пенальті

Середа, Вересня 16, 2020 - 20:27

«Діназ» поступився «Вікторіі» с футбольній лотереї.

Кубок України. Другий попередній етап

«ВІКТОРІЯ» (Миколаївка) – «ДІНАЗ» (Вишгород) – 0:0 (серія пенальті – 8:7)

Серія пенальті забили: Чепій, Акімов, Кузьмін, Чередніченко, Борисенко, Романенко, Нелін, Єременко – Помазан, Гарбар, Брижчук, Апанчук, Марченко, Добровольський, Чепурненко. Не забив - Корешков.

«Вікторія»: Зарубін, Цапій, Яценко, Чередніченко, Михайлюк, Касьянов (Романенко, 117), Гранкін (Нелін, 90+2), Акімов, Аржанов (Єременко, 90+2), Борисенко, Без’язичний (Кузьмін, 67). 

«Діназ»: Крупниченко, Добровольський, Корешков, Помазан, Гарбар, Петренко, Чепурненко, Бриженко (Брижчук, 46), Бовтрук (Безпалий, 70), Бафталовський (Марченко, 62), Кірієнко (Апанчук, 106). 

Вишгородці відправлялися на Сумщину чітко усвідомлюючи, з яким суперником їм доведеться зустрітися. Аматорський статус «Вікторії» не міг нікого ввести в оману, адже в її складі виступало достатньо кваліфікованих футболістів, які пройшли горнило професійного футболу. І саме їх досвід та індивідуальна кваліфікація нині цементують гру миколаївців.

Тренерський штаб «Діназу» має в своєму складі гравців не з таким солідним послужним списком, але від того не менш амбітних і з хорошим футбольним апетитом. І вони прагнули перевершити минулорічне клубне кубкове досягнення, коли команда в дебютному професійному сезоні дісталася третього попереднього етапу. Тоді лиш в додатковий час поступилася «Олександрії».

Стартовий склад «Діназу» на гру в Миколаївці у порівняні з попередніми поєдинками зазнав кількох змін. Перш за все після операції та лікування повернувся в «рамку» досвідчений Олексій Крупниченко, позицію правого захисника довірили шістнадцятирічному Захару Добровольському (він відіграв цього дня від свистка до свистка), вдома залишився центральний захисник Володимир Дмитренко, а його місце зайняв Роман Помазан, лівим хавом випустили Артема Бафталовського.

Гості першими створили гольовий момент. Вже на 65-й секунді матчу міг відзначитися форвард Ігор Кірієнко, але його удар майже з лінії карного майданчику парирував голкіпер Руслан Зарубін.  Господарі відповіли небезпечним кутовим, котрий ліквідував Олексій Крупниченко, перекинувши м’яч подалі. «Діназ» намагався грати першим номером і більше контролювати м’яч, але ось до ударів по воротам вони чомусь свої атаки не часто доводили. Мабуть тому, що гравці «Вікторії» встигали швидко перебудовуватися й перекривати вся небезпечні зони, діючи при цьому жорстко, на грані фолу. А коли вже хтось з миколаївців провалювався, то тут же на під страховку поспішав партнер.

Більшу частинку першого тайму події розвивалися від штрафної до штрафної, команди інтенсивно шукали «дірки» в обороні суперника. Інколи наносячи удари здалеку. На черговий гострий постріл по воротам на 34-й хвилині спромігся Євген Чепурненко – голкіпер перевів його на кутовий. Руслан Зарубін знову виявився на висоті, коли на 40-й хвилині з лінії штрафної небезпечно пробивав Вадим Бовтрук.

По перерві «Вікторія» додала в агресії. І тепер вже вона частіше контролювала м’яч, змушуючи «Діназ» солідну увагу приділяти обороні. Благо, своїми впевненими діями досвідчений Олексій Крупниченко вселяв впевненість в партнерів і вони не допускали критичних помилок. Навіть юний крайній захисник Захар Добровольський, який на початку гри трохи хвилювався, з часом заспокоївся і старався не програвати боротьбу проти суперників, котрі були чи не вдвічі старші за нього.

Чим ближче підходив до завершення основний час, тим більш реальною ставала додаткова тридцятихвилинка. Правда, до того моменту команди кілька разів добряче полоскотали нерви своїм прихильникам. Та політ м’яча або ж переривали захисники, або ж перехоплювали голкіпери. Один з останніх небезпечних моментів «Діназ» розтринькав на 86-й хвилині, коли спочатку Олександр Безпалий не зумів приборкати м’яч під удар, тут же голкіпер парирував постріл Ігоря Кірієнко, а за чотири секунди захисник заблокував політ м’яча після добивання Артема Брижчука.   

Тридцять хвилин додаткової боротьбі – гра нервів і перевірка на футбольну зрілість. Звичайно, десь в підсвідомості вже почали пролітати думки про серію післяматчевих пенальті, тому розкриватися й летіти з відкритим забралом на ворота суперника ніхто не поспішав. Тим паче, що в декого від втоми вже почалися судоми. Але навіть попри це залишати поле бою вони не поспішали. Робили це тільки закривавленими і коли вже продовжувати гру просто не могли. Так, як Олександр Безпалий, котрому хтось з миколаївців випадково бутсою розсік брову. Тільки тоді він залишив поле й пішов до карети швидкої допомоги.  

Замін на той момент вже робити не можна було, тому кілька хвилин «Діназу» довелося завершувати матч в меншості. Фінальний свисток рефері засвідчив, що доля путівки в третій попередній раунд Кубку України вирішиться в цьому матчі в серії одинадцятиметрових.

Жереб визначив, що першими пробиватимуть діназівці. Розпочав футбольну лотерею Роман Помазан. Далі команди зробили по сім точних ударів. Хоча мав шанс парирувати м’яч Олексій Крупниченко, котрий вгадав напрямок ударів Юрія Чепія, Андрія Кузьміна та Андрія Неліна. В свою чергу Руслан Зарубін навіть торкнувся м’яча після пострілу Олександра Апанчука, але шкіряна куля все ж ковзнула в сітку. Напруження зростало. І першим схибив Валентин Корешков, котрий пробив у штангу. Тут же Олексій Крупниченко парирує пенальті від Дмитра Єременко, але асистент головного арбітра піднімає прапорець, сигналізуючи, що голкіпер «Діназу» порушив правила, вискочивши вперед на мить раніше дозволеного. Всі претензії гостей арбітр відмкинув. З другої спроби Єременко таки забиває і виводить «Вікторію» в наступний раунд Кубку України.

Важкі 120 хвилин та битва нервів добряче виснажили діназівців. Відтак, у команди всього два дні на те аби відновитися і в суботу зіграти календарний матч чемпіонату з вінницькою «Нивою», яка, до речі, також долю своєї кубкової путівки в поєдинку з херсонським «Кристалом» визначила в футбольній лотереї.

Матч «Діназ» - «Нива» В відбудеться в суботу 19 вересня і пройде на клубному стадіоні в селі Демидів. Початок зустрічі о 16:00.  

Всі новини оперативно. Приєднуємося й запрошуємо друзів!!!!!!!!!!!! https://t.me/FCDINAZ

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери