Дмитро Прима: «Ми виросли, зміцніли й відчули, що можемо долати високі рубежі»

П'ятниця, Квітня 3, 2020 - 19:23

Виконавчий директор «Діназу» про готовність команди до рестарту чемпіонату.

Інтенсивність робочого процесу на карантині зведена до мінімуму. Утім, якщо футболістам залишається тільки підтримувати фізичний тонус та насолоджуватися можливістю поспілкуватися з рідними, то у відповідальних працівників клубу є організаційні питання, котрі потрібно все ж таки вирішувати в нагальному порядку.

- Звичайно, зараз нема стільки клопотів, як під час регулярного чемпіонату, але все ж таки залишати все аби пливло за течією ніхто не буде, - говорить виконавчий директор «Діназу» Дмитро Прима. – Є питання, які треба тримати на пульсі і вирішувати. Ось вчора (розмова відбулася в п’ятницю – Прим.авт.) разом з нашим президентом Романом Капаністим відправилися на клубний стадіон в Демидів, де потрібно було розв’язати кілька важливих проблем. Бо якщо карантин завершиться, то поле для тренувань та офіційних матчів повинне бути в чудовому стані. Правда, такі виїзди тепер відбуваються не часто, переважно працюємо й вирішуємо питання дистанційно. Тим більше, що вийшло розпорядження уряду, в якому заборонено збиратися більше двох разом. Ми законослухняні, тому суворо дотримуємося карантину.

- Ви сказали, що поле в Демидові буде чудово готове до матчів у травні. Схоже, карантин навіть посприяв тому, що його вдалося краще зберегти весною.

- Ми розпочали готувати футбольне поле значно раніше, ще до відльоту на збори в Туреччину. І спеціалісти сказали, що воно витримало б всі навантаження, які були заплановані за календарем. Тепер коренева система газону ще більше проросла, закріпилася. Поле у відмінному стані й готове хоч сьогодні приймати матчі чемпіонату.

- Багато чуток нині ходить щодо якихось можливих рухів у контрактах з футболістами. Деякі клуби в себе навіть намагаються підняти це питання. Як у «Діназі»?

- Ми всі контрактні зобов’язання виконуємо і виконаємо. Хлопці про це чудово знають і не повинні турбуватися. Я особисто постійно перебуваю на зв’язку з нашим головним спонсором, почесним президентом «Діназу» Ярославом Москаленко (зустрічалися ми через карантин тижнів два тому) і відчуваю його оптимізм та бойовий настрій. Так, час складний, але ми його переживемо разом. Життя після карантину продовжиться.   

- Він, як помічник головного тренера, тримаєте руку на пульсі футболістів?

- Постійно спілкуємося. І з Петровичем (Володимиром Бондаренко – Прим.авт.), і з хлопцями. Знаємо про їх настрій, про самопочуття. Кожен з них старається робити той мінімум фізичних вправ, які потрібно, щоб тримати себе в тонусі. Загалом всі, здорові і з нетерпінням чекають повернення до тренувань.

- Карантин – це не відпустка. Жорстка буде оцінка футболістів після відновлення тренувань?

- Це вже більше питання до головного тренера, який відповідає за результати команди. Як він сказав у попередньому інтерв’ю, важливо, щоб вони повернулися в більш-менш однакових кондиціях, а ми вже їх потім підправимо, вирівняємо до одного знаменника.

 - І скільки на це піде часу?

- Як сказали в ПФЛ, відразу після завершення карантину чемпіонат не стартане. Нам дадуть 10-12 днів потренуватися, а потім розпочнуться матчі третього кола. Дай боже, щоб хлопці зберегли значну частину того, що вдалося напрацювати на зборах в Туреччині. Від цього постраждали не тільки ми, а й всі команди.

- «Діназ» турнірних планів не міняє. І багато хто навіть не чекав від новачка такої зухвалості…

- Як кажуть, апетит приходить під час обіду. У першій частині сезону ми вирослі, зміцніли й відчули, що можемо долати високі рубежі. Чому б не спробувати? Та й передсезонні збори показали, що ми стаємо ще сильніші. Завдання в команди одне – вигравати в кожному матчі. Будуть перемоги, будуть і очки в турнірній таблиці.

- Ви самі ще повністю не повісили бутси на цвях. Як підтримуєте форму?

- Все ж таки давня травма ноги не дає мені повноцінно тренуватися. На вулиці не бігаю, стараюся дотримуватися карантину і переважно працюю вдома. Прес, руки, плечі… Все, що можна придумати в домашніх умовах та з домашніми тренажерами.

- Скільки часу футболіст нині повинен приділяти заняттям?

- Десь не менше годині, в повному навантаженні. Цього цілком достатньо, щоб суттєво навантажити всі групи м’язів. Ну, і в кого є можливість, то бігати.

- Й відволікатися від негативу…

- Саме так. Перестати думати негативно, дивитися вперед і готуватися. Не казати, що ось закрили вдома, тут сумно, нічого робити, хочеться на вулицю. Це ж прекрасний шанс більше спілкуватися з дітьми, рідними, близькими, почитати книги, подивитися фільми…

- Які б книги, фільми порекомендували?

- Вже радив хлопцям подивитися «Ігри престолів». Класний фільм. Сам я його передивився, коли свого часу ходив у гіпсі після операції на нозі. Зараз вже менше дивлюся фільми, бо є достатньо організаційної роботи навіть в карантин.

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери