Діназівці не зуміли пробити чернігівську стіну

Неділя, Квітня 25, 2021 - 00:21

Вишгородці протрапили в прикру чорну смугу. А після неї завжди приходить біла.

«ДІНАЗ» – «ЧЕРНІГІВ» - 0:0

«Діназ»: Крикнін, Банасевич, Старенький, Дмитренко, Ізотов (Белич, 46), Петренко (Апанчук, 71), Ічанський, Бафталовський (Корешков, 46), Брижчук (Русьян, 63), Бовтрук, Кірієнко.

«Чернігів»: Ширай, Борщ, Вересоцький, Зенченко, Романченко, Мироненко (Кохановський, 71), Бибік, Сердюк, Макаренко (Конопко, 63), Лазоренко (Кирин, 88), Койдан.

Попередження: ????

Головний арбітр – С. Причина (Львівська область). Асистенти – О.Вдовіна (Львів), І.Петрова (Нова Каховка). Четвертий арбітр – К.Козорог (Київська область). Спостерігач арбітражу – Р.Кисельов (Суми).

24 квітня 2021 року. Демидів. Стадіон «Діназ».

Команда з Вишгорода втратила реальний шанс надолужити згаяне і впритул наблизитися до лідируючого тріумфіату. А все тому, що на власному полі «Діназ» в суботу не зміг переграти «Чернігів». Нульова нічия (четверта підряд) суттєво ускладнила шанси у битві за два перші місця, що дають перепустку в Першу лігу. І не просто ускладнила, а викопала таку яму на шляху, що тепер слід добряче розігнатися аби проскочити її, надолужити згаяне й знову вирватися вперед.

Сказати, що у матчі з «Черніговом» підопічним Володимира Бондаренко була необхідна перемога – це практично нічого не сказати. Команді вона потрібна була, як ковток свіжого повітря потопаючому. І не можна констатувати, що хлопці не прагнули його ковтнути. Вони хотіли, старалися, але ось відштовхнутися від якоїсь опори і рвонути вгору не вдалося. Тепер знову доведеться поки що борсатися на четвертій позиції з палкою надією на світло попереду.

Після суботнього поєдинку діназівці довгенько не виходили з роздягальні. Напевно, у тренерського штабу відбулася серйозна розмова з підопічними, адже вони самі себе загнали в такий кут, звідки може вирватися тільки по-справжньому сильний і бойовий колектив. Аби довести, що це так і, що зимове лідерство не було ситуативним та безпідставним, «Діназу» треба надалі тільки вигравати. І перш за все у найближчих турах, коли відбудуться виїзні матчі проти прямих конкурентів з Галичу («Карпати») та Дунаївців («Епіцентр»). При цьому вже не втрачати жодного (!!!) очка з битвах з впертими клубами другого ешелону. Зробити це буде дуже складно. Та не неможливо.

Завдання не ускладнилося б, якби вже на початку поєдинку з «Черніговом» Антон Брижчук після відмінного пасу Артема Бафталовського використав реальний шанс відкрити рахунок. Але в останніх зустрічах приціл реактивного півзахисника відверто збився. Ось і на цей раз він не зумів вийти переможцем у побаченні віч-на-віч з Олександром Шираєв. Голкіпер гостей скоротив кут обстрілу воріт настільки, що діназівець пробив йому точно в груди.

Схоже, цей епізод додав впевненості всій ланці захисту гостей, бо вони повністю відсунули за межі своєї штрафної суперника і перестали робити прості помилки. Натомість компактно і ефективно перебудовувалися в лініях, інколи зустрічаючи господарів дуже високо. А якщо не вдавалося в зародку збивати атаки «Діназу», то вже за центральною лінією був вибудований щільний оборонний мур, котрий практично не давав тріщин. Хоча інколи вишгородцям і вдавалося просочитися, але надто академічними, без особливої перчинки були їх атакуючі дії.

Прикметно, що в цьому матчі практично вся гострота виникали після швидких контратак обох команд. Позиційні розіграші й стандарти виявилися малопродуктивними. Мабуть наставники приділили при тактичному розборі суперників цьому особливу увагу. Ось звідси й результат.

Реальний шанс забити чернігівці мали на 33-й та 38-й хвилинах під час швидких контратак. Але в першому епізоді «Діназ» сейв зробив голкіпер Іван Крикнін, вигравши мікродуель проти Богдана Лазоренко, а в другому Володимир Дмитренко заблокував постріл того ж таки Лазоренко. За дві хвилини В’ячеслав Койдан цілив у дальній кут – м’яч прошмигнув поряд зі стійкою.

Були сподівання, що «Діназ» значно додасть в агресивності у другому таймі. Тим паче, що на поле вийшов креативний молодий хавбек, вихованець чернігівського футболу Євген Белич та налаштований на атаку крайній захисник Валентин Корешков. До того ж, здавалося у перші хвилини, що запрацювали стандарти… Та постріл зі штрафного Ігоря Кірієнко виявився дуже неточним, а Володимир Дмитренко лишень перевірив на міцність «стінку». Надалі вже подібних штрафних не призначалося.

Зате господарі з гри створили реальний гольовий момент. Можна сказати навіть супермомент. Він назрівав поступово. І знову вагому роль міг відіграти для команди Антон Брижчук. Спочатку він прорвався по лівому краю і невдало навісив, потім бив майже з лінії штрафної з розвороту, але м’яч полетів значно вище перекладини, а затим, немов ніж крізь масло пройшов крізь оборонців суперника і викотив м’яч під удар Ігорю Кірієнко, котрий був один по центру проти голкіпера «Чернігова» Олександра Ширая. Форвард «Діназу» вирішив бити в один дотик, але м’яч зрізався з ноги і полетів майже у напрямку кутового.

Введення в гру ще двох атакуючих футболістів Сергія Русьяна та Олександра Апанчука не дало очікуваного результату. Хлопці старалися і в одному з епізодів удар Сашка був досить небезпечним, але його постріл заблокував захисник «Чернігова».

Спливали хвилини, наближався фінальний свисток, а в діях господарів все більше виникало поспіху і нервовості. Результат явно тиснув на діназівців, котрі неймовірно хотіли перервати свою безвиграшну серію. Та саме ось це надмірне бажання й не дозволило їм зіграти нестандартно, як то кажуть, кайфонути від футболу. А прагматизм поки що не приносить бажаного.

За великим рахунком Володимиру Бондаренко і його команді не варто посипати голову попелом. Так, ситуація не з приємних, але одна-друга осічка конкурентів і ситуація може кардинально помінятися. Вже в понеділок хтось з основних суперників втратить очки («Ужгород» вдома прийматиме «Поділля») і успіх наступного туру в Галичі одразу підніме «Діназ» вгору. Головне, щоб вишгородці психологічно витримали цей тиск, зціпили зуби і, як сказав в одному з інтерв’ю Володимир Дмитренко, «наступили собі на «кадичок». Ось тоді й прийдуть перемоги та з’явиться більше очок в здобутку. Труднощі здолає тільки сильний!   

Всі новини оперативно. Приєднуємося й запрошуємо друзів у підписники клубного Телеграм-каналу!!!!!!!!!!!! 

https://t.me/FCDINAZ_oficial

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери