«Діназ» став муніципальним клубом

П'ятниця, Лютого 11, 2022 - 16:21
, , , ,

Успішна команда тепер належить місту Вишгород.

У Вишгороді відбулася презентація новоствореного комунального футбольного клубу «Діназ», який став правонаступником однойменного приватного клубу, що виступає в Другій лізі чемпіонату України. Усі права на футбольний клуб його колишні власники передали місту безкоштовно.

«Оригінальний» ФК «Діназ» було створено у 1999 році. З того часу клуб пройшов шлях від аматорів до професіоналів, принагідно здобувши низку нагород і досягнень у своїх лігах. ФК «Діназ» тричі вигравав Кубок Київської області та Суперкубок області, двічі ставав чемпіоном Києва та один раз здобув чемпіонство у Київській області. У 2012 році клуб отримав бронзову нагороду від УЄФА у номінації «Найкращий аматорський футбольний клуб Європи». Наразі клуб знаходиться на четвертому місці у Другій лізі (груп «А») чемпіонату України і бореться за вихід до Першої ліги.

Колишні власники ГО «ФК «Діназ» передали місту клуб з усією спортивною інфраструктурою. При цьому кілька тренувальних полів дісталися тим громадам області, на території яких вони знаходяться - Петрівській та Димерській. Крім цього, ФК «Діназ» має потужну футбольну академію з 12 дитячих команд, які змагаються у першості Києва, чемпіонатах Київської області та Вищій лізі чемпіонату ДЮФЛУ.

«Я впевнений, що це правильний крок. Це можливість, в першу чергу, дати поштовх для розвитку наших юних футболістів. Тепер їм буде куди йти і розвиватися. Основна задумка – об’єднати усіх і вибудувати логічну футбольну структуру, у якій кожен юний футболіст бачитиме перспективу, - прокоментував подію міський голова Вишгорода Олексій Момот. - Також хочу представити вам нового президента КП «Діназ» Сергія Старенького, котрий відтепер очолить клуб і об'єднає всю футбольну спільноту Вишгородщини».

Почесний президент клубу Ярослав Москаленко зауважив, що незабаром новостворений комунальний клуб матиме новий стадіон, збудований за провідними світовими нормами.

«Ми дуже виважено підходили до рішення про передачу клубу громаді, але ми робимо це для того, щоб об’єднати усю нашу футбольну громаду Вишгорода. Незабаром розпочнеться будівництво нового стадіону. Думаю, що основні роботи будуть закінчені до зими, а уже з наступного сезону і дитячі, і основна команда «Діназу» будуть грати на центральному стадіоні Вишгорода «Енергетик». Це результат консолідації зусиль безлічі людей», - сказав він.

Перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко відзначив, що досягнення клубу стали можливими завдяки інвестиціям багатьох небайдужих до спорту людей у Вишгороді.

«Місцева громада, мер міста, почесний президент клубу Ярослав Москаленко створили для клубу чудові умови… Одна гривня, вкладена у спорт, повертається 15 гривнями інвестицій у майбутньому. Тому я вітаю усю вашу команду з тим, що 5 млн грн, вкладених у клуб, повернуться 75 мільйонами гривень», - сказав функціонер.

Також Вадим Костюченко вручив медаль за заслуги УАФ меру Вишгорода Олексію Момоту та відзнаки УАФ екс-керівнику Вишгородського району Олександру Приходько і тренеру «Діназу» Олександру Гончарову, котрий минулого року привів команду U-16 до звання чемпіонів України Вищої ліги ДЮФЛУ.

В якості доказу серйозних амбіцій клубу громадськості президент Сергій Старенький представив нового головного тренера «Діназу» Олександра Головка, зірки українського футболу, колишнього захисника київського «Динамо» та збірної України. До цього Головко працював з юнацькими та молодіжною збірними України, а також очолював кременчуцький «Кремінь».

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери