Бафталовський робить дубль, Апанчук знову забиває

П'ятниця, Червня 4, 2021 - 23:21

Вишгородці здолали бучанців в Демидові.

«ДІНАЗ» (Вишгород) – «ОБОЛОНЬ-2» (Буча) – 3:0

Голи: Бафталовський (27, 72), Апанчук (47).

«Діназ»: Котовий, Крохмаль (Добровольський, 74), Волошин, Ічанський, Помазан (Ізотов, 87), Петренко, Бриженко (Русьян, 82), Старенький, Бафталовський (Белич, 72), Бовтрук (Шевченко, 46), Апанчук.

«Оболонь-2»: Коломієць, Білий (Скидан, 46), Коваленко, Покойовий (Майданович, 46), Потопальський, Прокопенко, Корнєв, Сичевський (Улянченко, 82), Бровченко (Грабовський, 75), Руденко (Рафальський, 77), Василенко.  

Попередження: Помазан (50) – Покойовий (43), Руденко (50), Потопальський (52), Василенко (54), Прокопенко (59), Коваленко (64).

Вилучення: Потопальський (70, друге попередження).

Арбітр - Я.Песоцький (Суми). Асистенти – О.Худяков (Запоріжжя), Б.Соколовський (Чернігів). Четвертий арбітр – І.Бич (Київ). Спостерігач арбітражу – Д.Попельницький (Кропивницький).

4 червня 2021 року. Демидів. Стадіон «Діназ».

Серія нічиїх «Діназу» в середині другого кола значно ускладнила шанси команди на боротьбу за дві путівки до Першої ліги, а остаточне рішення ПФЛ щодо регламентних норм і кількості команд, котрі підуть на обмін між лігами, остаточно вгамувала сподівання вишгородців на підвищення в класі. Тому заключні два тури вже не мали суттєвої ваги на турнірні завдання команди. Хоча чому не мали? Все ж таки у гравців є особисті амбіції, а за певного розкладу діназівці можуть фінішувати в призерах, розташувавшись на третьому місці. І це буде історичний рекорд для молодої команди з Київщини, яка день за днем росте та мужніє в професіоналах.

Відтак, на матч проти «Оболоні-2» підопічні Володимира Бондаренко вийшли у дещо змінено складі, але з повним настроєм на перемогу. Вперше у старті на поле вийшов молодий голкіпер Антон Котовий і хоча його хвилювання було помітне, але він зумів зберегти свої ворота «сухими». Також в сезоні дебютував досвідчений граючий член тренерського штабу Володимир Крохмаль, котрий на правому фланзі замінив травмованого Максима Банасевича. По ходу гри він поступився місцем юному таланту Захару Добровольському і той каші в грі анітрохи не підсолив. Значить, є зміна і потенціал на цій позиції. Також залишився на вістрі атаки форвард Олександр Апанчук, який роззабивався в останніх поєдинках і, забігаючи наперед зазначимо, що відзначився й цього дня.

Поки господарі розігрівалися на початку поєдинку, молодь «Оболоні-2», зцементована досвідченими Костянтином Коваленком та граючим тренером Андрієм Корнєвим, в стартові  хвилини продемонструвала свою агресивність. До по-справжньому гольових моментів справа не дійшла, але градус напруги на полі підняла так, що аж іскри летіли з-під бутс. В результаті деякі стики на газоні поступово почали підбиратися до межі дозволено. Це в ході гри викликало відповідну реакцію тренерів та друзів по життю обох команд, і в другому таймі вилилося в вилучення двох представників тренерського штабу «Оболоні-2». Але то було потім…

«Діназ», затримавшись на старті, поступово почав перебирати ініціативу до своїх ніг. Особливо активним і гострим виявився лівий фланг атаки, звідки на 12 хвилині була проведена просто ідеальна комбінація, яка повинна була завершуватися взяттям воріт. Партнери чудовим пасом кинули вперед Олександра Апанчука, той ввійшло в штрафну і не став сліпо пробивати вздовж воріт, а хитро віддав пас на трішки назад, на гравців другого темпу. М’яч прилетів на ногу Денису Петренку, який пробив точно в руки голкіперу. «Оболонь-2» відповіла аутом після котрого м’яч проскакав по головах гравців і шмигнув повз діназівську стійку.

Надалі протягом дванадцяти хвилин підопічні Володимира Бондаренко створили шість напівмоментів, які могли завершитися взяттям воріт. Аж поки справа оборону «пивоварів» не протаранив Артем Бафталовський і пробив у ближній кут. Цього нахабства не чекав голкіпер бучанців Володимир Коломієць і куля, зрикошетивши від нього, шмигнула в сітку – 1:0. Відтепер у діях діназівців з’явилася солідність. Іноді гравців настільки чітко відпрацьовували варіант «на третього» і переходили швидко в атаку, що це приносило справжню насолоду. Правда, ось забити до відпочинку їм не вдалося.

В перерві наставники «Оболоні-2» посадили на лаву запасних правого захисника Богдана Покойового, котрий наприкінці тайму «завівся» настільки, що награв на жовту карту, а також дещо інертного Василя Білого. «Діназ» замін не зробив, але вже на 47-й хвилині зумів подвоїти рахунок. Олександр Апанчук продемонстрував настирливість в атаці і, вчасно відгукнувшись на відмінний пас Вадима Бовтрука, точним ударом поповнив свій гольовий здобуток. А коли всередині тайму за друге попередження червону картку побачив перед собою оболонівець Максим Потопальський, шанси гостей забити хоча б гол престижу суттєво зменшилися. До того ж, коли вже готувалася заміна Артема Бафталовського, півзахисник встиг ще й дубль оформити. А почав гольову атаку Роман Помазан, котрий перехопив м’яч у суперників поблизу центральної лінії, змістився в центр і, побачивши ривок Сергія Старенького, вчасно віддав розрізну передачу поміж захисників метрів на двадцять. Досвідчений хавбек несильно спрямував м’яч вздовж лінії воротарської і снаряд дострибав на дальню стійку до Бафа, який переправив його у пустий кут.

Таким чином, «Діназ» забезпечив собі комфортне завершення переможного дербі Київщини. Далі пішла ціла серія замін від наставників обох команд, котрі надали можливість зіграти всім. І якби хлопці були спритнішими, то той же Євген Белич міг відзначитися у «Діназу», але пробив точно у руки голкіперу. У «Оболоні-2» з «вбивчою» позиції з трьох метрів головою тицьнув Руслан Скидан – м’яч також прилетів у руки Антону Котовому.

Цього дня всі матчі туру проводилися паралельно. Осічка «Епіцентру» у Вінниці проти «Ниви» (0:1) дозволила «Діназу» за набраними очкам зрівнятися з дунаївцями(по 48 залікових пунктів). Утім, за особистими зустрічами перевага на боці команди з Хмельниччини, котра й займає третю позицію. В заключному турі чемпіонату «Епіцентр» прийматиме вдома «Поділля», котре разом з «Ужгородом» достроково забезпечило собі путівки до Першої ліги. Що там буде невідомо. «Діназ» відправиться в гості до ще однієї команди з Київщини – «Чайки» Петропавлівська Борщагівка. Саме від цих двобоїв і залежить доля третього місця в групі «А». Матчі 26 туру призначено на п’ятницю 11 червня.      

Всі новини оперативно. Приєднуємося й запрошуємо друзів у підписники клубного Телеграм-каналу!!!!!!!!!!!! 

https://t.me/FCDINAZ_oficial

Більше фотографій та відео дивіться на офіційних клубних сторінках в соціальних мережах та офіційному каналі в ютубі.

https://www.facebook.com/FC-Dinaz-491987270912403/

https://t.me/FCDINAZ

Instagram: fc_dinaz

https://www.youtube.com/channel/UCOM8S6a4YOxFPGuXOfChBCQ

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери