Представляємо суперника: «Десна» (Погреби)

П'ятниця, Квітня 20, 2018 - 11:34

В суботу «Діназ» проведе принциповий двобій у чемпіонаті області.

Матч «Діназ» - «Десна» (Погреби), котрий відбудеться 21 квітня в Лютежі матиме особливий підтекст для багатьох нинішніх діназівців. Адже відомо, що взимку головним тренером вишгородського клубу став Володимир Бондаренко, котрий останні два роки провів саме в Погребах. Разом з ним з «Десни» до «Діназу» перебралося ще кілька гравців – Дмитро Прима, Володимир Крохмаль, Денис Петренко, Анатолій Фурсенко, Артем Коновалов. Для них та молодих діназівців це буде непросте протистояння. Отож, варто нагадати з яким опонентом їм доведеться зустрітися.

Віце-чемпіон області 2016 року, бронзовий призер - 2017.

Третій сезон у вищій обласній лізі.

Володар Кубка Київщини 2017 року.

Учасник суперкубкового матчу-2017.

Володар Кубка регіональних чемпіонів імені Безносенка 2010, 2011, 2012, 2014 років.

Переможець обласної першості - 2008.

За більш ніж десятирічний строк аматорський колектив з Погребів пройшов шлях від новачка до флагмана обласного футболу. У вищій лізі Київщини «Десна» дебютувала у 2016 році і одразу зійшла на п’єдестал пошани, завоювавши срібні медалі. Тоді біля керма команди стояв гравець київських ЦСКА та «Оболоні», луцької «Волині», одеського «Чорноморця», «Олександрії» та інших професійних клубів Володимир Бондаренко. Він виступав у команді в якості головного граючого тренера.

У 2017-му році до нових звершень «Десну» веде В'ячеслав Руженцев, який повернувся на тренерську лаву команди після річної перерви, пов’язаної з роботою у казахському «Окжетпесі». Таким було спільне рішення керівництва клубу, а Володимир Бондаренко залишився в команді як асистент головного тренера та діючий гравець. Сезон-2017 футболісти з Погребів завершили на третьому місці та зуміли виграти Кубок області, вирвавши на останніх хвилинах перемогу в майбутнього чемпіону – «Авангарду» (Бзів).

Цьогорічного міжсезоння склад «Десни» зазнав суттєвих змін. Команда оновилася чи не наполовину, але «кістяк» В’ячеславу Руженцеву вдалося зберегти. Серед гравців, які його складають варто відзначити атакуючий тандем Євгена та Андрія Воробеїв. Останній особливого представлення не потребує. Колишній гравець донецького «Шахтаря», дніпровського «Дніпра», харківського «Металіста» та національної збірної України.

Напередодні старту чемпіонату в колективі з’явився ще один досвідчений екс-збірник України Едуард Цихмейструк. Свого часу він зіграв у головному дивізіоні чемпіонату країни 286 календарних матчів і забив 25 м’ячів, захищаючи кольори шести вищолігових клубів. У національній команді України креативний хавбек і капітан столичного ЦСКА провів сім офіційних зустрічей. Цихмейструку вже виповнилося 44 роки, але він саме цього сезону дебютує у вищій обласній лізі в статусі аматора. Раніше він володів обласним кубком як гравець ФК «Ірпінь» з Гореничів. Тепер Едуард зодягнув футболку «Десни» з Погребів.

На днях колектив поповнив ще один футбольний мандрівник. Вихованець київського футболу Денис Ситник у 2010-му році став бронзовим призером чемпіонату Ісландії, виступаючи за «Вестманнаэйяр». У складі цього ж клубу атакуючий півзахисник встиг дебютувати у еврокубках, зігравши два матчі у кваліфікації Ліги Європи. Пізніше футболіст спробував свої сили у чемпіонатах Румунії та Мальти, а в Україні певних успіхів досяг з луганським «Комунальником» (переможець другої ліги) та «Гірник-Спорт», з яким дійшов до фіналу Кубку ліги. Останнім клубом у кар’єрі 31-річного футболіста була мальтійська «Вікторія Хотспурс», яку він залишив ще влітку минулого року.

«Діназ» та «Десна» в чемпіонаті Київської області не зустрічалися, але доля зводила їх у зимовому турнірі Меморіал Кирсанова – 2015. Той поєдинок відбувся в Лютежі і завершився внічию 1:1. Також в архівах значиться контрольний поєдинок між цими командами, який відбувся влітку 2015 року. В Демидові «Діназ», очолюваний Михайлом Стельмахом, розгромив «Десну» з рахунком 4:1. У вищгородців дублем відзначився Сергій Костюк, ще по одному точному удару завдали Василь Бляхарський та Станіслав Самар.

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери